Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 5 de juny de 2007 > Agència Catalana de la Joventut
Dimarts, 5 de juny de 2007

Impuls definitiu al desplegament de l'Agència Catalana de la Joventut


El Govern ha aprovat els Estatuts de l'organisme, creat per Llei el maig del 2006

L'Agència abordarà especialment accions i polítiques destinades a fomentar l'emancipació del jovent

El Govern de la Generalitat ha donat llum verda avui el Decret pel qual s'aproven els estatuts de l'Agència Catalana de la Joventut, organisme creat per la Llei del 26 de maig de l'any passat, i que reestructura orgànicament l'administració de la Generalitat en matèria de joventut per tal d'oferir un servei més eficient i adequat a les necessitats dels joves.

El Decret aprovat permetrà dur a terme el ple desplegament de l'Agència i possibilitarà al Govern disposar d'una nova eina que facilitarà l'execució de les polítiques de joventut i la millora dels serveis i recursos que es destinen als joves des de la Generalitat de Catalunya.


Impulsar l'emancipació del jovent

L'Agència Catalana de la Joventut desenvoluparà i executarà, entre d'altres, programes que afavoreixin l'emancipació del jovent, ja que un dels objectius prioritaris de la Generalitat és que els joves puguin desenvolupar el seu propi projecte de vida i participar en igualtat de drets i deures en la vida social i laboral.

Segons l'article 5 de la Llei 6/2006, de 26 de maig, de creació de l'Agència Catalana de la Joventut, les principals funcions que ha de complir són: el desenvolupament i l'execució de programes de participació i emancipació juvenil; l'estudi i assessorament a les institucions en matèria de joventut i la promoció de la mobilitat internacional i nacional dels joves.

A més, l'Agència Catalana de la Joventut també assumirà la gestió de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya, el Carnet Jove i +25 i la Xarxa Catalana d'Informació Juvenil.

L'Agència permetrà desenvolupar i executar tots aquests aspectes des d'un únic ens públic d'acord amb els principis de l'optimització del patrimoni públic, l'estabilitat, la formació, la vocació social dels serveis públics i l'eficiència, l'eficàcia i la transparència en l'administració dels recursos.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya