Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 29 de maig de 2007 > Reduir la sinistralitat viÓria
Dimarts, 29 de maig de 2007

El Govern aprova 408 accions per reduir la sinistralitat viÓria a tot el territori durant el 2007


L'objectiu Ús disminuir un 30% les vÝctimes mortals respecte les de l'any 2000.


Se signaran 22 nous plans municipals de seguretat viÓria que sˇn eines bÓsiques de prevenciˇ per reduir la sinistralitat.

El Govern ha aprovat avui el Programa d'activitats per a la seguretat viÓria a Catalunya durant l'any 2007, on s'inclouen 408 accions que les administracions i institucions integrades en la Comissiˇ Catalana de TrÓnsit i Seguretat ViÓria es comprometen a tirar endavant per reduir els accidents i millorar la seguretat a les carreteres catalanes. La finalitat d'aquest Programa Ús fixar les actuacions necessÓries per disminuir en un 30% les vÝctimes mortals en accident de trÓnsit respecte de les registrades l'any 2000. Un objectiu complementari a la reducciˇ, l'any 2010, d'un 50% dels morts en accident segons el que ha anunciat la Uniˇ Europea (UE).

El Programa estructura les mesures en sis lÝnies estratŔgiques d'actuaciˇ:

  • Eixos polÝtics: s'inclouen els plans locals de Seguretat ViÓria (PLSV) amb els governs locals de mÚs de 50.000 habitants, per millorar la seguretat viÓria en l'Ómbit urbÓ. EstÓ previst que enguany el Servei CatalÓ de TrÓnsit (SCT) signi aquests acords amb 22 noves localitats, el que implica que un total de 41 municipis que aglutinen el 62% de la poblaciˇ catalana disposaran d'aquesta eina preventiva per reduir la sinistralitat abans d'acabar l'any.
  • Reducciˇ i prevenciˇ d'accidents: aquest apartat inclou actuacions vinculades a la vigilÓncia i control, la formaciˇ i educaciˇ viÓria, la gestiˇ del trÓnsit, les campanyes divulgatives i de conscienciaciˇ i els canvis en la distribuciˇ modal del transport, entre d'altres. Entre aquestes mesures figura una experiŔncia pilot a Espanya, que va comenšar la setmana passada, per fer inspeccions tŔcniques de vehicles a la pr˛pia carretera.
  • Minimitzaciˇ de l'impacte dels sinistres: el capÝtol proposa mesures per fomentar l'˙s dels sistemes de seguretat passiva (casc, cinturˇ i sistemes de retenciˇ infantil), aixÝ com mesures vinculades amb l'assistŔncia sanitÓria als ferits en accidents de trÓnsit.
  • Millora dels sistemes d'informaciˇ: es preveuen accions adrešades a millorar la informaciˇ als usuaris i a implementar les actuacions necessÓries per intercanviar dades sobre infractors amb altres pa´sos europeus.
  • Recerca i investigaciˇ: aquest apartat agrupa les iniciatives destinades a millorar la recopilaciˇ i explotaciˇ de dades per portar a terme estudis sobre mobilitat, sinistralitat o seguretat viÓria.
  • Gestiˇ i execuciˇ del pla: l'˙ltima secciˇ inclou mesures de control per avaluar el grau d'acompliment semestral i anual dels objectius fixats al Programa.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya