Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 22 de maig de 2007 > Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010
Dimarts, 22 de maig de 2007

El Govern aposta per vincular creativitat i empresa en la moda i fomentar Barcelona com a referent del disseny independent


El Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007-2010 pivota sobre cinc eixos; la internacionalització, la vinculació de creativitat i indústria, el suport financer, l'organització d'un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona i el suport al talent emergent

El pla vol anar més enllà de les desfilades i les passarel·les i impulsar la vinculació de la creativitat amb la indústria


El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presentat avui al Consell de Govern el Pla de Dinamització de la Moda Catalana 2007¬2010, un pla que reitera l'aposta per la internacionalització, pel foment del talent emergent i per fer de Barcelona un referent del disseny independent.

El pla per al foment, la promoció i internacionalització de la moda i el disseny a Catalunya en els propers tres anys, fa visible el gir de la política de promoció del sector iniciat en l'anterior legislatura. Més enllà de les desfilades i les passarel·les, l'objectiu de la iniciativa és fomentar la vinculació de la creativitat amb la indústria, amb el convenciment que tota política efectiva de promoció de la moda requereix que empresa i creadors vagin de la mà.

Així mateix, també aposta pel compromís amb la internacionalització i amb el talent emergent, amb accions concretes que impliquen tots els agents del sector de la moda: dissenyadors, empreses i escoles de disseny de moda.


Els cinc eixos bàsics

El pla de dinamització de la moda catalana 2007-2010 pivota sobre cinc eixos; la internacionalització, la vinculació de creativitat i indústria, el suport financer, l'organització d'un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona i el suport al talent emergent.

En l'àmbit de la internacionalització, el pla preveu mesures de suport a la participació en fires internacionals i en passarel.les internacionals com les de París, Milà i Nova York; així com suport a la participació en showrooms internacionals i a l'obertura de punts de venda a l'exterior.

El pla també aposta per vincular creativitat i indústria a través del projecte "Physic" de Dissenyadors Independents, una iniciativa que té com a objectiu crear un entorn productiu i de relacions en xarxa per a dissenyadors independents, que s'articularà mitjançant una SL que comptarà amb capital de la Generalitat, d'empreses del sector i de FITEX i les seves àrees d'activitat seran en l'àmbit del "prototipatge", en el de la fabricació i en el comercial.

Pel que fa el suport financer, el pla preveu dotar d'instruments de finançament de l'actiu fix i de la producció de les col·leccions dels dissenyadors independents i cobrir els riscos derivats d'impagats en les exportacions mitjançant la concessió de préstecs garantits i la creació d'una assegurança d'exportació per cobrir els riscos de crèdit de les comandes de clients internacionals dels dissenyadors.

Un dels eixos centrals del pla és constituir la plataforma de moda "080", que neix amb la voluntat de ser independent, oberta, plural, multidisciplinar i internacional i que vol convertir Catalunya en un refent de la generació i la projecció del disseny independent en el sector de la moda, consolidar un projecte a llarg termini que ofereixi credibilitat i un segell diferenciador, i potenciar la cultura de la moda i acostar la moda al públic del carrer. Aquest certamen, que s'inspira en trets específics de la cultura i forma de vida catalanes, pretén crear un lligam directe entre els professionals i els consumidors i alhora crear vincles entre la moda independent i altres disciplines. Finalment, el pla contempla tres mesures per donar suport al talent emergent: el projecte Bressol, el Premi Catalunya de Dissenyadors Independents i el recolzament de MODAFAD. El Projecte Bressol, que preveu la posada en marxa el darrer trimestre de 2007 d'una "incubadora de talent emergent" al 22@, serà un espai on els dissenyadors seleccionats disposaran d'un àmbit per treballar, maquinària, equip informàtic, suport administratiu i assessorament empresarial. Pel que fa la instauració del Premi Catalunya de Dissenyadors Independents, gestat d'acord amb les Associacions d'Escoles de Disseny de Moda de Barcelona, es crea amb l'objectiu de donar suport als nous valors del disseny de moda que s'estan formant a les escoles catalanes. El Premi -amb diferents categories i escollit per un jurat de prestigi internacional- preveu estades remunerades d'un any amb un dissenyador de prestigi amb allotjament i viatge a càrrec del COPCA.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya