Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern > 22 de maig de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 22 de maig de 2007

Desenvolupament ruralEl Pla de Desenvolupament Rural té com a finalitat modernitzar l'estructura agrària, adaptar les produccions al mercat i fomentar que el valor afegit dels productes agroalimentaris benefici als agricultors. El Pla preveu destinar un total de 1.016 milions d'euros al sector agroalimentari català.


 

escolaEls centres, dinou CEIP i un IES, estan repartits en quinze comarques diferents. La majoria es construiran amb tecnologia industrialitzada, modalitat que n'agilitza el procés


 

ajuntamentsEl Govern català ha doblat el seu suport econòmic als Ajuntaments, entitats i administracions locals en quatre anys.. Les ajudes que més han augmentat són les referents a l'educació, els serveis socials, els plans d'ocupació i la remodelació de barris i de nuclis antics.


 

educacióL'increment s'aplicarà en el període 2007-2010 i afectarà els centres educatius de 16 corporacions locals, entre elles les diputacions de Lleida i Tarragona i els ajuntaments de Barcelona i Lleida. Es preveu destinar 17.028.193 euros per a aquest període.


 

cooperacióEl pressupost total del Pla és de 380,4 milions d'euros, un 128 % més respecte del 2006, darrer any del cicle de planificació anterior. Amb aquesta inversió, es preveu que l'any 2010, el Govern de la Generalitat dediqui el 0,66% dels tributs propis a la cooperació.


 

nous habitatgesEl Consorci estarà format per l'Incasòl i l'Ajuntament de Vilanova i impulsarà la construcció de més de 4.100 habitatges al barri de l'Eixample Nord. El nou barri comptarà amb 1.800 habitatges protegits i amb 55 hectàrees d'equipaments i serveis.


 

Llei de Serveis SocialsL'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) incorpora 28 professionals per donar resposta a l'increment de la demanda assistencial i garantir l'atenció integrada i global de totes les persones.


 

moda catalanaEl Pla pivota sobre cinc eixos; la internacionalització, la vinculació de creativitat i indústria, el suport financer, l'organització d'un esdeveniment de moda a la ciutat de Barcelona i el suport al talent emergent. El pla vol anar més enllà de les desfilades i les passarel·les i impulsar la vinculació de la creativitat amb la indústria.

 

Altres acords

Altres acords destacats han estat l'ampliació del programa de diagnòstic ràpid del càncer als de pròstata i bufeta, l'organització d'un centre de difusió de dades al Parlament amb motiu de les eleccions locals del 27 de maig i l'ampliació de la plantilla de la residència de gent gran Puig d'en Roca de Girona per garantir l'atenció adequada als usuaris del centre.

També el Govern impulsa un polígon d'activitats econòmiques i industrials a Olvan, al Berguedà, podrà proveir els municipis amb interventors i secretaris amb l'entrada en vigor de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic i ha modificat els estatuts del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya perquè adopti un perfil més rural i apostar, d'aquesta manera, per la projecció internacional.


 

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya