Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern > 15 de maig de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 15 de maig de 2007

Estatut La nova institució serà l'encarregada de vetllar perquè les lleis impulsades pel Parlament i pel Govern s'adeqüin al nou Estatut i a la Constitució. El Consell de Garanties estatuàries substituirà el Consell Consultiu i, a diferència d'aquest organisme, emetrà dictàmens vinculants quan estigui en qüestió el compliment del títol de Drets i Deures de l'Estatut d'Autonomia.


 

escola S'han acceptat les cessions gratuïtes de vuit terrenys destinats a equipaments escolars de tot Catalunya a la Roca del Vallès, Corbera de Llobregat, Salou, Llagostera, Vilanova del Vallès, Alella, Almenar i Roses. També s'ha aprovat una inversió de més de 4 milions d'euros pel nou CEIP de Cerdanyola del Vallès i l'impuls a la construcció d'un Centre d'Educació Especial a Berga.


 

educacio El Consorci assumeix competències pendents de traspassar en serveis escolars com les actuacions i ajuts per transport escolar, l'acolliment matinal, les activitats extraescolars o els menjadors. El Consorci, integrat per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, exerceix les funcions en matèria d'educació en l'àmbit de la ciutat.


 

equipaments socials Els ajuts van destinats a la millora de dues residències infantils de Badalona i Vic, una residència per a discapacitats a Tortosa i una de gent gran a Mataró.


 

cicles formatius S'ha aprovat el Decret que defineix el currículum que tindran els cicles de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny de brodats, en puntes i en tapissos i catifes, pertanyents a la família dels tèxtils artístics. Els tres títols als quals estan vinculats aquests ensenyaments són tècnic d'arts plàstiques i disseny en brodats, tècnic d'arts plàstiques i disseny en puntes i tècnic d'arts plàstiques i disseny en tapissos i catifes.


 

salut Es destinarà 621.553 euros a la construcció d'un nou centre de salut a la població de Vilajuïga, a Girona. La superfície construïda serà de 182 m2 i disposarà de dues sales de consulta i una sala d'infermeria, entre altres instal·lacions.


 

gavina L'estudi, que es realitzarà durant els pròxims dos anys, ordenarà i tractarà la informació disponible en aquesta zona sobre efectes del canvi climàtic per justificar, detallar i pressupostar les mesures d'adaptació a aquests riscos i impactes potencials. També ha aprovat invertir 1.956.000 euros en el manteniment de les 179 estacions de mesurament de la contaminació atmosfèrica.


 

televisió S'ha assumit aquest deute que ascendeix a 1.046,7 milions d'euros per donar compliment a un dels punts del contracte programa de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisó (CCRTV) 2006-2009. L'empresa pública podrà afrontar així el repte de la digitalització amb una posició de sanejament econòmic.

 

Altres acords

Altres acords destacats han estat l'adquisició de 204 vehicles per millorar la prestació dels serveis de l'Agència de Protecció de la Salut. L'atorgament d'ajuts, per valor de 745.200 euros, a les fundacions Joan Miró i Antoni Tàpies. I la presentació al Consell de Govern dels resultats del Panel de Famílies. La diferència dels usos del temps en l'àmbit familiar segons els models familiars, ha estat la principal conclusió d'aquest panel elaborat per Acció Social que servirà per configurar el Pla Estratègic per a la gestió dels temps a Catalunya dins del Pla de Govern 2007-2010.


 

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya