Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 15 de maig de 2007 > El Govern acorda assumir el deute acumulat de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió
Dimarts, 15 de maig de 2007

El Govern acorda assumir el deute acumulat de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió


D'aquesta manera el Govern dóna compliment a un dels punts del contracte programa de la CCRTV 2006-2009

L'empresa pública podrà afrontar així el repte de la digitalització amb una posició de sanejament econòmic

El Govern ha autoritzat avui al Departament d'Economia i Finances a subrogar el deute de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV). D'aquesta manera, el Govern assumeix el deute autoritzat de la CCRTV, que ascendeix a 1.046,7 milions d'euros, i permet a l'ens públic començar el 2008 amb una situació de sanejament econòmic per tal d'afrontar amb majors garanties d'èxit un futur complex i altament competitiu marcat principalment pel repte de la digitalització.

Amb aquest acord, l'executiu català dóna compliment a una de les disposicions previstes en el contracte programa de la CCRTV previst per al període 2006-2009, signat el mes de juliol passat, segons la qual el Govern de la Generalitat es comprometia a assumir abans que acabés el 2007 les operacions d'endeutament a llarg termini que tenia formalitzades la Corporació.

El refinançament de l'endeutament de la CCRTV per part de la Generalitat respon també a la voluntat del Govern d'incrementar el rigor i l'eficiència en la gestió de les finances públiques, a partir d'una millor gestió de l'endeutament. Al marge de l'assumpció del deute, el contracte programa també preveu que la Generalitat aportarà 1.161 milions d'euros a la CCRTV en el període 2006 - 2009.

L'ens es compromet, per la seva banda, a gestionar totes les empreses del grup amb criteris d'organització empresarial que comportin, a través de la màxima eficàcia i rigor en la gestió, una optimització dels recursos. En aquest sentit, el contracte programa fixa que el pressupost de la CCRTV per habitant serà inferior als 60 euros en el primer any de vigència del text, i inferior als 75 euros un cop engegats els canals de TDT previstos. Pel que fa al cost real per habitant (calculat sobre l'aportació pública i no en relació al pressupost total de l'ens) serà de 43 euros, segons dades del 2006.


Mitjans materials per afrontar el trànsit a la TDT

La implantació de la Televisió Digital Terrestre configura una nova CCRTV, amb el doble de canals audiovisuals, fet que comporta unes necessitats financeres molt superiors a les requerides fins ara. El nou contracte programa dota a la Corporació dels recursos materials necessaris per desplegar totes les inversions tecnològiques i per preparar els continguts que permetin posar en marxa tots els nous canals digitals. D'aquesta manera, la CCRTV continuarà exercint de motor de la transició digital a Catalunya.

Pel que fa al desplegament de la TDT, el contracte preveu inicialment una oferta progressiva de set canals, reservant l'espai radioelèctric del vuitè per millorar la qualitat i la interactivitat dels altres canals. Els set canals previstos són TV3 (generalista); K3 (infantil i educatiu); 3/24 (notícies i reportatges); 33 (cultural i educatiu); Esport/24 (esportiu); Ciutadans (interactiu, comunitari, participatiu i de servei) i el canal 300 (cinema, comèdia, humor).


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya