Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 15 de maig de 2007 > El Govern destina 150.000 euros a l'estudi dels efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre
Dimarts, 15 de maig de 2007

El Govern destina 150.000 euros a l'estudi dels efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre


També ha aprovat invertir 1.956.000 euros en el manteniment de les 179 estacions de mesurament de la contaminació atmosfèrica

El Govern ha aprovat avui destinar 150.000 euros perquè el Departament de Medi Ambient i Habitatge encarregui un estudi sobre la previsió dels efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre i n'elabori les diferents propostes de mesures d'adaptació.

L'estudi, que es realitzarà durant els pròxims dos anys, persegueix dos objectius principals. D'una banda, ordenar i tractar la informació disponible sobre els efectes potencials del canvi climàtic en aquesta zona de Catalunya, per tal de definir escenaris, impactes i riscos potencials previsibles en l'horitzó de l'any 2100. De l'altra, justificar, detallar i pressupostar les mesures d'adaptació a aquests riscos i impactes potencials. De l'import total, 50.000 euros es pagaran aquest 2007 i la resta l'any 2008.

L'estudi sobre els efectes del canvi climàtic al Delta de l'Ebre constarà de cinc parts bàsiques:

  • Elaboració d'un catàleg d'episodis climàtics extrems, estudis i projectes realitzats en el Delta de l'Ebre que tinguin interès per als objectius de l'estudi.
  • Anàlisi evolutiva de les variables climàtiques i els seus efectes derivats com inundacions, erosió, etc.
  • Estudi de vulnerabilitat del delta front als efectes del canvi climàtic que posi de manifest les àrees i aspectes més vulnerables.
  • Anàlisi del risc sobre bens i activitats econòmiques, les persones que habiten i visiten el delta, així com sobre els hàbitats i espècies naturals més valuosos.
  • Definició de les mesures i línies d'acció per a l'adaptació a curt, mig i llarg termini als riscos i efectes potencials definits anteriorment.
Manteniment de les estacions de mesurament de la qualitat de l'aire

D'altra banda, el Govern també ha aprovat destinar 1.956.000 euros, a pagar a parts iguals els anys 2008 i 2009, al manteniment de les 69 estacions automàtiques integrades a la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), equipades amb un total de 285 analitzadors, i de 110 estacions manuals. Les estacions d'aquesta xarxa mesuren les concentracions dels principals contaminants atmosfèrics.

Per tal d'assegurar el funcionament adequat d'aquestes estacions és necessari disposar d'un manteniment ininterromput, tant preventiu com correctiu, de manera que el Departament de Medi Ambient i Habitatge pugui assegurar un bon rendiment dels equips i uns mesuraments fiables amb els quals s'ha de fer l'avaluació de la qualitat de l'aire a Catalunya, d'acord amb el que estableix la normativa vigent.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya