Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 15 de maig de 2007 > Aprovat el curriculum dels cicles de grau mitjà de tèxtics artístics
Dimarts, 15 de maig de 2007

Aprovat el currículum dels cicles de grau mitjà de tèxtils artístics per a tècnics d'arts plàstiques i disseny


El Govern ha aprovat avui el Decret que defineix el currículum que tindran els cicles de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny de brodats, en puntes i en tapissos i catifes, pertanyents a la família dels tèxtils artístics.

Aquests cicles de grau mitjà estan orientats a formar professionals creatius que coneguin i desenvolupin les activitats artístiques pròpies d'aquest àmbit. Els tres títols als quals estan vinculats aquests ensenyaments són tècnic d'arts plàstiques i disseny en brodats, tècnic d'arts plàstiques i disseny en puntes i tècnic d'arts plàstiques i disseny en tapissos i catifes.

L'art tèxtil comprèn un ventall important d'activitats a l'entorn de les quals s'han anat desenvolupant les diverses tècniques relacionades tanta amb l'art com amb la indústria. La fabricació artesanal o industrial requereix, a més del domini de les tècniques específiques, un disseny previ de models, la tria de material més adequat i una metodologia precisa del procés de treball.

En compliment del que estableix la Llei Orgànica d'Educació de 2006, el Govern de la Generalitat ha considerat necessari establir el currículum d'aquests ensenyaments ja que es tracta d'activitats encara implantades a Catalunya que tenen demanda en el teixit social.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya