Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 2 de maig de 2007 > Comissió Executiva Frankfurt 2007
Dimecres, 2 de maig de 2007

El Govern designa els nous integrants de la Comissió Executiva Frankfurt 2007


Es dóna per finalitzada la tasca dels òrgans impulsors de la Fira: el Consell Promotor i la Comissió de Continguts, creats el maig del 2006

Es designen els nous integrants de la Comissió Executiva tenint en compte la nova composició del Govern de la Generalitat

La Comissió estarà presidida pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira

El Govern ha designat avui els nous integrants de la Comissió Executiva de Frankfrut 2007 que estarà presidida pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. El Govern ha modificat així la composició inicial de la Comissió amb l'objectiu de reflectir la nova organització de la Generalitat i alhora donar per finalitzada la tasca del Consell promotor i la Comissió de Continguts, atès que ja han complert la seva finalitat. Els tres òrgans es van crear mitjançant l'acord del Govern del 16 de maig de 2006 per impulsar la presència de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira Internacional del Llibre de Frankfurt 2007, considerada la més important del món editorial.

Amb aquest acord, proposat conjuntament pel vicepresident i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, el Govern ha donat per finalitzada la tasca del Consell promotor i la Comissió de Continguts, després d'haver-se assolit els objectius fixats inicialment.


La Comissió Executiva

La Comissió Executiva Frankfurt 2007 estarà presidida pel vicepresident del Govern i la vicepresidència recaurà en el director de l'Institut Ramon Llull. Els vocals seran els secretaris generals dels departaments de la Vicepresidència; Cultura i Mitjans de Comunicació, i Innovació, Universitats i Empresa. També seran vocals el secretari d'Afers Exteriors i els directors de Coordinació Interdepartamental, de l'Institut Català de les Indústries Culturals, de la Institució de les Lletres Catalanes, de Turisme de Catalunya i del Consorci de Promoció Comercial de Catalunya, a més del comissari responsable de la direcció executiva del projecte Frankfurt 2007 i els presidents del Gremi d'Editors de Catalunya i de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana.

S'hi podran integrar també, previ acord del Govern, un representant del Principat d'Andorra, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de la Generalitat Valenciana, de l'Ajuntament de Barcelona i dels ajuntaments amb els quals s'hagi establert un acord de col·laboració per a la participació de la Cultura Catalana a Frankfurt.


Un aparador de la cultura catalana

El Govern vol que la Fira de Frankfurt sigui un gran aparador d'abast internacional per la cultura catalana i alhora un centre d'interès per revifar el sector editorial a l'interior del país. Els objectius són fer visible el paper capdavanter de la indústria editorial de Catalunya, augmentar el reconeixement universal de la literatura catalana, promoure la traducció d'obres a altres llengües i incentivar-ne la seva internacionalització.

La Fira de Frankfurt, que data de 1949, se celebrarà enguany entre el 9 i el 14 d'octubre. Comptarà amb 6.600 expositors de 110 països diferents. Hi haurà 250 expositors catalans i 1.800 professionals de la indústria editorial de Catalunya i en total s'esperen 300.000 visitants.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya