Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 2 de maig de 2007 > Xarxa viària a Alcanó, Camprodon i Ullastret
Dimecres, 2 de maig de 2007

El Govern invertirà 6,6 milions d'euros en obres a la xarxa viària a Alcanó, Camprodon i Ullastret


El Govern impulsa tres actuacions per tal de millorar la fluïdesa i seguretat del trànsit a la C-38, la C-12 i la GI-644

El Govern invertirà 6,6 milions d'euros en tres actuacions de millora de la xarxa viària catalana a les poblacions d'Alcanó (el Segrià), Camprodon (Ripollès) i Ullastret (Baix Empordà), per a les quals ha acordat avui l'ocupació urgent dels béns i drets afectats pertinents. Aquests treballs tenen com a objectiu millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit a la C-12 a Alcanó, la C-38 a Camprodon i la GI-644 a Ullastret.


Nou enllaç a la C-12, a Alcanó

El Govern ha impulsat la remodelació de la connexió entre la C-12 i l'L-700 que actualment està formada per una rotonda partida sobre la carretera, en un tram que registra un volum de trànsit considerable. Aquestes obres, que s'adjudicaran a finals de maig amb l'objectiu que puguin començar durant l'estiu, suposaran una inversió de 3,9 milions d'euros.

Aquests treballs permetran substituir la connexió actual per un enllaç a diferent nivell que evitarà els girs a l'esquerra i incrementarà, d'aquesta manera, la seguretat en els moviments d'accés i la incorporació a la C-12. El nou enllaç estarà format per una rotonda, quatre ramals i un pas inferior.

La rotonda, que es construirà al costat oest de la C-12, tindrà 45,5 metres de diàmetre exterior. Els ramals permetran fer els moviments d'incorporació i sortida en els dos sentits de la circulació -dos ramals des de i cap a l'L-700 i dos més des de i cap a la nova rotonda- i la seva longitud oscil·larà entre els 168 i els 416 metres. El pas inferior creuarà la C-12 des de l'L-700. Tindrà una longitud de 15,4 metres, una amplada d'11 metres i un gàlib de 5,3 metres.


Millora a la carretera C-38 a Camprodon

El Govern ha impulsat en segon lloc les obres de millora de la C-38 entre la sortida de Camprodon i la cruïlla amb la GIV-5223, d'accés a Beget, que suposaran una inversió prevista en 2,1 milions d'euros. Es preveu que els treballs, ara en fase de licitació, s'adjudiquin a finals d'aquest mes i comencin després de l'estiu, amb un termini d'execució de 9 mesos.

Les obres comprenen un tram de 2,4 quilòmetres de longitud i tenen com a objectiu millorar les condicions de la carretera i la seguretat dels usuaris amb l'eixamplament de la via i la suavització de revolts. La carretera s'ampliarà dels 5,5 metres actuals als 8 metres, amb una calçada formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals de 0,5 metres. Les obres també inclouran elements de drenatge, millores de les cunetes, senyalització horitzontal i vertical i barreres de seguretat.


Millora de l'accés al poblat ibèric d'Ullastret

Per tal de millorar la mobilitat i la seguretat viària al voltant de l'accés cap al poblat ibèric d'Ullastret, a la carretera GI-644, la Generalitat ha previst la construcció d'una rotonda i la formació d'una zona d'aparcament. Es preveu que els treballs s'adjudiquin al juny vinent per tal que comencin després d'aquest estiu, amb un termini d'execució de 4 mesos. Les obres suposaran una inversió estimada en 680.000 euros.

Les obres consistiran en la construcció d'una rotonda sobre la carretera GI¬644, d'un nou tram del Camí vell de Palau-sator i, al voltant d'aquest, d'una zona d'aparcaments.

Així, els principals elements de l'obra són:

  • Rotonda. L'illot interior tindrà un diàmetre de 21 metres, amb l'últim metre trepitjable i una anella circular formada per un voral interior de 0,5 metres, dos carrils de 4 metres i un voral exterior d'1 metre d'amplada.
  • Aparcament. Tindrà una superfície 5.460 m2 i permetrà l'aparcament de 123 turismes i 18 autocars.
  • Camí vell de Palau-sator. Es construirà un tram de 180 metres de longitud, amplada de 5 metres i paviment d'aglomerat.
  • Tronc de la carretera GI-644. Es pavimentaran de nou els trams contigus a la rotonda en una longitud total de 110 metres.
  • Treballs complementaris. S'efectuaran obres de drenatge i cunetes i s'instal·larà nova senyalització vertical i horitzontal.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya