Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici Acords de Govern> 17 d'abril de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 17 d'abril de 2007

laboral S'impulsen un conjunt de mesures per lluitar contra la sinistralitat laboral i millorar la seguretat i la salut en el treball. En destaca la posada en marxa d'un programa voluntari de reducció dels accidents al qual es poden acollir les empreses amb elevada sinistralitat.


 

escoles S'aproven millores a 18 centres educatius i la construcció de quatre noves escoles i dos instituts de secundària. Les inversions aprovades estan valorades en 72,9 milions d'euros.


 

cinema Aquesta inversió està dirigida a subvencions per al foment del cinema en català que obrirà la convocatòria després de la publicació al DOGC i fins al 30 de setembre de 2007. Enguany hi ha confirmades, de moment, 18 estrenes en català i es preveu, com a mínim, igualar els 22 títols de l'any passat.


 

pesca Per primera vegada, els armadors de les embarcacions cobraran el 100% de la prima màxima d'aquest tipus d'ajut. Els mariners es podran acollir a la línia de préstec de l'Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA) que els avança la prestació d'atur a causa de la parada temporal.


 

explotacions agràries Els préstecs, concedits per l'Institut català del Crèdit Agrari (ICCA), es poden sol·licitar fins el 31 d'agost. Van dirigits a explotacions agràries de sectors productius que, puntualment, puguin travessar crisis de producció o de mercat.


 

regadius El tràmit obre les portes al Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) a posar en marxa l'ordre de regadius 2007, que activarà diferents línies d'ajut dirigides a les Comunitats de Regants i altres entitats legalment constituïdes d'aquest àmbit.


 

abastament aigua Dues de les actuacions previstes a les comarques tarragonines formen part de les obres alternatives al PHN. Les obres contribuiran a millorar l'abastament d'aigua potable de Tarragona, l'Ampolla, Reus i Castellvell del Camp amb una inversió de 20 milions d'euros. També s'impulsen obres a Castellolí (l'Anoia).


 

rescat S'hi destinaran 12.206.658 d'euros per a l'ampliació de la xarxa RESCAT de ràdiocomunicacions d'emergències i de seguretat a Catalunya durant el termini 2007-2013.


 

Altres acords

Altres acords destacats han estat la integració d'administracions, ens i entitats locals als consells assessors dels equipaments cívics, la presentació de dos conflictes de competència al Constitucional en matèria educativa i un requeriment sobre competències en matèria d'investigació i finalment, la cessió de part de les instal·lacions de l'Institut Verge de la Mercè de Barcelona a la Fundació Banc dels Aliments.


 

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya