Generalitat de Catalunya

Acords de govern

Inici > Acords de Govern> 27 de març de 2007 > Fundació Privada del Món Rural
Dimarts, 27 de març de 2007

El Govern atorga 700.000 euros a la Fundació Privada del Món Rural


Aquesta fundació té com a objectiu prioritari promoure el desenvolupament rural català


El Patronat de la Fundació s'ampliarà per donar entrada a grans empreses agroalimentàries


El Govern destinarà un ajut de 700.000 euros a la Fundació Privada del Món Rural com a suport a la tasca d'aquesta entitat dedicada a la promoció del desenvolupament rural català.


Durant aquest any, la fundació donarà especial importància a la iniciativa que aglutina cuiners i pagesos al voltant de la producció i l'alimentació, impulsarà comissions especialitzades per abordar altres grans temes, com els mitjans de comunicació i el món rural, la millora de la formació professional, la valorització de la multifuncionalitat, les energies renovables i, en general, actuarà en diferents línies de treball en l'àmbit sociològic, econòmic, ambiental, i polític.


També s'activaran diferents estudis sobre la percepció del Món Rural a Catalunya 2007, el cooperativisme agrícola o el baròmetre del clima del sector agroalimentari català. A més s´impulsarà un postgrau Internacional d'Estudis Comparats en Polítiques de Desenvolupament Rural.


D'altra banda, en l'última reunió del Patronat de la Fundació del Món Rural es va acordar que aquest s'obriria a tota la cadena agroalimentària, és a dir, des dels mateixos productors, a les empreses agroalimentàries i als àmbits universitaris de Catalunya, per consolidar unes accions i uns missatges en benefici del món rural i del seu mantenirment amb garanties de futur.


La Fundació Privada del Món Rural, que va néixer fruit del Primer Congrés del Món Rural de Catalunya, defineix el seu projecte de treball comptant amb tots els agents que tenen relació amb el món rural català. Així, prioritza la reflexió sobre els problemes específics o diferencials d'aquest entorn i des d'aquest punt fonamentarà el seu treball per a la millora de les condicions de vida de les persones que hi viuen i s´hi desenvolupen, liderant accions de difusió que posin en valor el paper i la funció del món rural de Catalunya per a la resta del territori.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya