Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern

Inici > Acords de govern > 20 de març de 2007

Cercador d'acords

  


Dimarts, 20 de març de 2007

eix transversal L'Eix transversal es desdoblarà per convertir-se en una autovia de dues calçades. La millora suposarà un augment de la seguretat i la fluïdesa del trànsit. Les obres s'iniciaran a finals de 2007.


 

estalvi energètic L'acord forma part de les mesures previstes al Pla d'Energia de Catalunya, que pretén aconseguir un estalvi equivalent a les 1,9 tones de petroli fins al 2010 i una important reducció de les emissions de CO2.


 

energia renovable Es donaran subvencions d'aprofitament energètic en les àrees de biomassa tèrmica domèstica, energia solar tèrmica de baixa temperatura i solar fotovoltaica aïllada.


 

sequera S'ha informat sobre la situació de sequera que afecta Catalunya aquest any i ha exposat quines seran les línies d'actuació que s'estan activant per fer front a aquest episodi.


 

FP distància L'oferta d'ensenyaments de formació professional a distància, que es va iniciar de manera experimental el curs 2005-2006, compta amb 990 alumnes matriculats que tindran més facilitats per realitzar les tasques pràctiques associades a la seva formació.


 

sanejament Es construiran els col·lectors necessaris per al sanejament de dos nuclis urbans d'Avinyonet del Penedès i, s'aprova el projecte de col·lectors per als municipis de Solsona i Olius.


 

recerca Cessió d'un terreny de 1.481 metres quadrats a l'Institut de Ciències Fotòniques per a activitats de recerca, desenvolupament i innovació al Campus Universitari del Baix Llobregat.


 

educació especialitzada Es finançarà la reforma i la creació de noves places en aquest centre d'atenció a persones amb disminució que desenvolupa els serveis d'educació especialitzada en infantil, primària i secundària.


 

mossos d'esquadra Estarà situada en un terreny de la Rambla del Parc de Salou. Està previst que estigui acabada pel novembre de 2008, coincidint amb el desplegament dels Mossos a la comarca del Tarragonès.


 

Altres acords

Altres acords destacats són l'augment de consellers, desprès de les eleccions municipals als consells comarcals de l'Anoia i la Garrotxa i l'aprovació dels decrets relatius a les eleccions al Consell General d'Aran del proper 27 de maig.

També s'ha prorrogat de l'entrada en vigor de la prohibició de sacrificar gats i gossos a diversos municipis del Penedès i el Garraf i, s'ha aprovat la inversió de 2 M€ en manteniment de vehicles policials.

Pel que fa a increments salarials, el Govern ha aprovat destinar més de 41 milions d'euros a l'increment salarial dels Mossos d'Esquadra per al 2007 que serà al voltant d'un 12%. D'altra banda, s'ha aprovat incrementar en les mateixes quanties que la resta de personal de l'Administració les retribucions per a l'any 2007 dels alts càrrecs de l'Administració de la Generalitat, del personal eventual assimilat a aquests, i dels càrrecs directius de l'estructura de l'Institut Català de la Salut (ICS).

I finalment, el Consell de Govern ha anunciat que els consellers Nadal, Baltasar i Puigcercós formaran part de la Comissió mixta d'infraestructures per desplegar les inversions previstes en l'Estatut.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya