Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 20 de març de 2007 > Nou centre de recerca en ciències òptiques
Dimarts, 20 de març de 2007

El Campus Universitari del Baix Llobregat tindrà un nou centre de recerca en ciències òptiques


El Govern cedeix un terreny de 1.481 metres quadrats a l'Institut de Ciències Fotòniques per a activitats de recerca, desenvolupament i innovació


El Govern ha aprovat cedir a la Fundació Privada Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) un terreny a Castelldefels, situat al Campus Universitari del Baix Llobregat, que acollirà la construcció d'un edifici destinat a activitats de recerca, desenvolupament i innovació.

La cessió afecta a un solar de 1.481 metres quadrats de superfície, on l'Institut ja projecta la construcció del futur edifici de 4.515 metres quadrats, distribuïts en planta soterrani, planta baixa, altell, primera, segona i coberta, construcció que està previst que s'allargui els propers cinc anys.

L'Institut de Ciències Fotòniques és una fundació creada el març de 2002 i constituïda per la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, i per la Universitat Politècnica de Catalunya. La seva missió és la de realitzar activitats de recerca i formació de base àmplia, tant bàsica com aplicada, en les diferents branques de les ciències i tecnologies òptiques, al més alt nivell internacional.

A l'ICFO hi treballa personal investigador en els diversos camps de les ciències fotòniques, des de les telecomunicacions òptiques fins a les biotecnologies, passant per les tècniques de detecció remota, els sensors, la informació quàntica i la fotònica industrial. Aquest institut ofereix la possibilitat d'obtenir el doctorat en ciències òptiques.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya