Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 20 de març de 2007 > El Govern impulsa les energies renovables
Dimarts, 20 de març de 2007

El Govern impulsa les energies renovables


Ajudes a la instal·lació de nous projectes d'energia solar tèrmica, fotovoltaica i biomassa.

Els fons procedeixen de l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de l'Energia i els gestionarà l'Institut Català de l'Energia.

El Govern signarà un conveni de col·laboració entre l'Institut Català d'Energia (ICAEN) del Departament d'Economia i Finances, i l'Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) per impulsar l'ús de les energies renovables a Catalunya. El conveni, dotat amb 2,85 milions d'euros, desenvoluparà les mesures de suport públic incloses en el Pla d'Energies Renovables corresponents a Catalunya per a l'any 2007, i que també estan recollides en Pla de l'Energia 2006-2015.

Segons el conveni, l'ICAEN gestionarà els fons que aporti l'IDAE, que es traduirà en subvencions per a la instal·lació de nous projectes d'aprofitament energètic en les àrees de biomassa tèrmica domèstica, energia solar tèrmica de baixa temperatura i solar fotovoltaica aïllada. L'objectiu és avançar en la diversificació de les fonts energètiques i en la substitució dels combustibles d'origen fòssil.

El compliment del Pla de l'Energia 2006-2015 permetrà que les energies renovables suposin el 9,5% del consum total d'energia primària l'any 2015 a Catalunya, mentre que el Pla d'Energies Renovables del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç preveu que el 12,1% del consum global d'energia sigui abastit per energies renovables l'any 2010.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya