Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 6 de març de 2007 > Declaració del Govern amb motiu del 8 de març
Dimarts, 6 de març de 2007

El Govern destina 900.000 euros a la posada en marxa de la segona fase del programa Barcelona-Tànger


Amb aquest finançament es preveu la intervenció de sis entitats catalanes per al desplegament del programa a la ciutat marroquina els propers dos anys

El Govern destinarà 900.000 euros a la posada en funcionament de la segona fase del programa Barcelona-Tànger, una inversió que prové del contracte amb la Comunitat Europea per al cofinançament en el marc del programa europeu AENEAS 2007-2009.

El programa Barcelona-Tànger s'adreça als menors marroquins que han fet un procés migratori cap a Catalunya o que pretenen fer-lo. Amb aquest programa que impulsa el Departament d'Acció Social i Ciutadania a través de la Secretaria per a la Immigració, es pretén ajudar aquests menors, i les famílies que voluntàriament acceptin de participar-hi, a establir mecanismes d'intervenció en el context familiar que donin alternatives formatives i laborals.

Entre les actuacions previstes, es preveu apropar el menor al context social originari, potenciar el reagrupament familiar, facilitar cursos formatius i oferir la realització de pràctiques laborals a empreses catalanes establertes al Marroc.

El Departament d'Acció Social i Ciutadania ja va signar un conveni de col·laboració amb l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i les sis entitats que participen en el desplegament del programa: La Torna, Cooperació i Desenvolupament Sostenibles; Gedi, Gestió i Disseny; l'Associació Espanyola del Gènere de punt (AEGP); la Fundació Privada Catalana Al Qantara, Pont mediterrani d'amistat, cultura, formació i cooperació a través de l'hostalera; l'Associació Sòcio-Cultural Ibn Batuta (ASCIB) i el Casal dels Infants del Raval.

La durada total del programa Barcelona-Tànger és, inicialment, de tres anys. La primera fase del programa es va posar en funcionament el mes de setembre de 2005. Disposa d'un pressupost total de 2.013.000 euros per a tot el període, el 53% del qual està finançat per la Unió Europea a través de la convocatòria AENEAS. La resta està finançat pel Govern de la Generalitat, amb l'aportació de diners del fons estatal d'integració i acollida de les persones immigrades i del seu reforç educatiu.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya