Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 6 de marš de 2007 > Dos nous centres d'atenciˇ primÓria
Dimarts, 6 de marš de 2007

El Govern construirÓ dos nous centres d'atenciˇ primÓria a Miami Platja i a Sentmenat


El fort creixement de la poblaciˇ a la costa tarragonina ha fet necessÓria la transformaciˇ de l'actual consultori local de Miami Platja en un Centre d'Atenciˇ PrimÓria


Els dos centres donaran servei a prop de 20.000 persones, i en el cas de Miami-Platja se sumarÓ la poblaciˇ desplašada durant l'estiu

El Govern ha aprovat avui destinar mÚs de quatre milions d'euros per al finanšament de les obres de construcciˇ dels nous Centres d'Atenciˇ PrimÓria (CAP) Miami Platja, ubicat dins el terme municipal de Mont-roig del Camp (el Baix Camp), i de Sentmenat (el VallŔs Occidental).

El fort augment de poblaciˇ a les zones costeres del Camp de Tarragona ha fet necessÓria la transformaciˇ de l'actual consultori mŔdic de Miami Platja en un Centre d'Atenciˇ PrimÓria. L'Ajuntament de Mont-roig del Camp construirÓ el nou equipament mitjanšant conveni de colĚlaboraciˇ amb el Servei CatalÓ de la Salut (SCS). Les obres tenen un pressupost de 2.227.853 euros i estÓ previst que s'acabin a finals de 2008.

El nou centre disposarÓ de serveis de medicina general, pediatria, odontologia, infermeria, educaciˇ sanitÓria, assistŔncia social, programa d'atenciˇ a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), rehabilitaciˇ i transport sanitari.


Reforš suplementari a l'estiu

El CAP de Miami Platja comptarÓ tambÚ amb una important Órea de reforš d'estiu d'atenciˇ continuada en la que s'ubicaran tres sales de consulta, 5 boxs polivalents, 1 sala de cures, 1 sala de presa de mostres, 1 recepciˇ auxiliar i 1 sala d'espera.

Miami-Platja forma part de l'└rea BÓsica de Salut (ABS) Mont-roig, i dˇna cobertura a una poblaciˇ de 10.290 habitants (TSI). El nou CAP Miami-Platja donarÓ servei a la meitat dels habitants d'aquesta ABS, als quals s'ha d'afegir la poblaciˇ desplašada durant els mesos d'estiu.


CAP de Sentmenat

Pel que fa al nou CAP de Sentmenat, el Govern destinarÓ 1.912.605 euros per al finanšament de les obres de construcciˇ. El nou CAP tindrÓ una superfÝcie constru´da de 1.371,90 m2, amb capacitat per donar servei a una poblaciˇ de mÚs de 9.000 habitants.

El centre disposarÓ de sales de consulta de medicina general, de pediatria i d'altres per a usos polivalents. TambÚ tindrÓ un espai destinat a la rehabilitaciˇ de pacients i algunes zones per instalĚlar-hi serveis de l'└rea de Serveis Socials de l'Ajuntament. La resta de l'edifici l'ocuparan les dependŔncies d'administraciˇ del centre i espais d'˙s privat per al personal mŔdic i administratiu del centre.

Amb la construcciˇ d'aquest centre el municipi incrementarÓ la qualitat de l'atenciˇ sanitÓria de la poblaciˇ.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya