Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 6 de març de 2007 > Intercanviador d'Arc de Triomf
Dimarts, 6 de març de 2007

El Govern impulsa les obres de l'intercanviador d'Arc de Triomf de la Línia 1 del metro i Renfe


L'actuació permetrà la creació de dos nous vestíbuls de prop de 3.000 m2 a les estacions de metro i ferrocarrils, adaptats a les persones amb mobilitat reduïda


Amb una inversió de 30,7 milions d'euros, les obres començaran el proper mes de maig i finalitzaran al desembre del 2009

El Govern ha donat avui un nou impuls a les obres d'ampliació de l'intercanviador d'Arc de Triomf (L1 i Renfe), en aprovar la declaració de l'ocupació dels béns afectats per aquesta actuació, amb un pressupost de 2,1 milions d'euros. El projecte permetrà la creació de dos nous vestíbuls més amplis adaptats especialment a persones amb mobilitat reduïda, que milloraran l'accessibilitat i el pas dels milers d'usuaris que diàriament utilitzen aquesta estació. Amb una inversió global de 30,7 milions d'euros, les obres van ser adjudicades l'octubre passat i està previst que finalitzin a finals del 2009.

Actualment, l'estació d'Arc de Triomf consta de dos vestíbuls, un al passeig de Sant Joan amb l'avinguda Vilanova, i un altre sota la plaça André Malraux. Es tracta d'espais molt reduïts i estrets, amb diversos trams d'escala i un recorregut complicat, que dificulta l'accés amb cadires de rodes o cotxets. A causa de l'elevat volum de passatgers que diàriament hi transiten, que ronda les 16.000 persones, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha impulsat les obres de construcció de dos nous vestíbuls que milloraran el pas i l'entrada d'usuaris a les diferents andanes de metro i ferrocarril, especialment de les persones amb mobilitat reduïda.


Vestíbuls més amplis i 9 ascensors

Les obres, que començaran el proper mes de maig, comportaran una millora de la distribució dels accessos i evitaran que hi hagi espais tancats i passadissos. Amb una arquitectura moderna i diàfana, els nous vestíbuls multiplicaran la superfície amb què compten els actuals, passant dels 160 als 3.000 m² al passeig Sant Joan, i dels 370 als 2.200 m² a la plaça André Malraux. Per tal de garantir en tot moment l'accés dels usuaris a les andanes es construiran en diverses fases.

El projecte inclou també la instal·lació de noves escales mecàniques i 9 ascensors: un des del carrer al vestíbul del passeig Sant Joan i quatre a cada vestíbul per anar a les quatre andanes existents (Metro: direcció Fondo i direcció Hospital de Bellvitge, Renfe: direcció Catalunya i direcció Clot). També s'accedirà a les andanes per una escala mecànica i una de fixa.

  • Vestíbul passeig Sant Joan: actualment, consta de dos petits vestíbuls de 83 i 84 m² que estan units per un passadís estret i amb trams d'escala que no facilita la mobilitat. El nou vestíbul serà un espai únic de 3.000 m² amb una escala fixa, una de mecànica i un ascensor de carrer a vestíbul.
  • Vestíbul plaça André Malraux: el vestíbul actual fa uns 370 m². El nou serà un únic espai de 2.200 m2 i disposarà de dos accessos des del carrer. Pel costat Llobregat es farà a través d'una escala mecànica i una de fixa, mentre que pel costat Besòs, l'accés es realitzarà a través d'una rampa. Per aquest motiu, en aquest vestíbul no es preveu la instal·lació d'un ascensor carrer vestíbul.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya