Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 13 de febrer de 2007 > Obres de millora de carreteres
Dimarts, 13 de febrer de 2007

El Govern impulsa les obres de millora de l'enllaš de la sortida de la carretera C-32 a PremiÓ de Dalt


El projecte permetrÓ reordenar el trÓnsit i afavorir la seguretat viÓria a l'actual encreuament entre la carretera BV-5023 i l'accÚs a l'autopista

Els treballs suposaran una inversiˇ d'1,8 milions d'euros i comenšaran la primavera vinent, amb un termini de cinc mesos

El Govern ha iniciat avui els trÓmits per impulsar les obres de millora de l'enllaš de la sortida de la carretera C-32 a PremiÓ de dalt que permetran millorar la seguretat viÓria d'aquest tram i reordenar el trÓnsit de la zona.

L'actual sortida cap als municipis de Vilassar de Dalt, PremiÓ de Dalt, PremiÓ de Mar i Cabrils de l'autopista C-32 tÚ, a continuaciˇ de les casetes de peatge, un encreuament en forma de 'T' amb la carretera BV-5023. A poca distÓncia d'aquesta intersecciˇ, a la mateixa carretera, hi ha una rotonda elĚlÝptica d'accÚs a un parc aquÓtic que registra un alt volum de trÓnsit a l'Ŕpoca estival.

Per tal d'afavorir la seguretat i flu´desa viÓries en aquesta zona, la Generalitat ha previst substituir l'actual intersecciˇ amb la BV-5023 per una rotonda i millorar les entrades i sortides de l'autopista mitjanšant carrils segregats per als moviments a la dreta. Avui el Govern ha donat impuls a aquesta actuaciˇ, amb l'aprovaciˇ de l'ocupaciˇ urgent dels bÚns i drets afectats per les obres.

Els treballs estan actualment en fase de licitaciˇ per un import d'1,8 milions d'euros. Es preveu que les obres comencin la primavera vinent i tinguin una durada de cinc mesos. Aquesta actuaciˇ s'emmarca en un conveni de colĚlaboraciˇ entre la Generalitat, la Diputaciˇ de Barcelona, la concessionÓria de l'autopista C-32 (Acesa) i els Ajuntaments de PremiÓ de Dalt, Cabrils, PremiÓ de Mar i Vilassar de Dalt pel seu finanšament.


CaracterÝstiques del projecte

La nova rotonda tindrÓ 56 metres de diÓmetre i una calšada anular de 8 metres, formada per dos carrils de 4 metres d'amplada. Aquest giratori comptarÓ amb tres ramals d'accÚs i connectarÓ amb l'actual rotonda ovalada situada a l'inici del nucli urbÓ de PremiÓ de Dalt. En el tram entre ambdues rotondes s'ampliarÓ la secciˇ de la carretera, que passarÓ de dos a quatre carrils. Els sentits de circulaciˇ estaran separats per una mitjana de 3 metres.

Les obres inclouran la pavimentaciˇ, l'enjardinament de l'espai urbÓ, la ilĚluminaciˇ de la rotonda i dels nous ramals, aixÝ com la millora del drenatge i la renovaciˇ de la senyalitzaciˇ i les barreres de seguretat.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya