Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 13 de febrer de 2007 > Decret de primària del Ministeri d'Educació
Dimarts, 13 de febrer de 2007

El Govern recorre el Decret de primària del Ministeri d'Educació i presenta un requeriment al Ministeri d'Agricultura


El Govern ha acordat avui presentar el conflicte de competència davant el Tribunal Constitucional pel Decret d'ensenyaments mínims d'Educació primària, del Ministeri d'Educació. Així mateix, el Govern ha decidit també presentar un requeriment al Govern de l'Estat perquè considera que el Decret que va aprovar aquest desembre el Ministeri d'Agricultura per regular les quotes làcties envaeix les competències del Govern català.

El conflicte de competència que es presentarà al Decret d'ensenyaments mínims de primària, afecta els articles 6.4, 11.2 i 13 apartats 5 i 6, i l'annex III. El Govern català considera que el nivell de concreció a que arriben aquests articles vulnera les competències de la Generalitat.

Aquests articles fan referència a l'establiment de temps de lectura diaris (6.4), organització de l'acció tutorial (11.2), atenció als alumnes d'incorporació tardana (13.5) i als alumnes amb altes capacitats intel·lectuals (11.6), i a l'horari corresponent als continguts bàsics dels ensenyaments mínims (annex III).


Requeriment per les quotes làcties

D'altra banda, el Govern ha acordat presentar un requeriment d'incompetència al Govern de l'Estat contra diversos preceptes del Reial Decret del 15 de desembre passat que regula el sistema de gestió de quota làctia i que crea el Banc Nacional coordinat de quotes làcties.

El Govern considera que aquest decret del Ministeri d'Agricultura redueix el marge normatiu d'actuació de les Comunitats Autònomes i envaeix les competències del Govern català.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya