Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 13 de febrer de 2007 > Convocat˛ria de les prestacions socials
Dimarts, 13 de febrer de 2007

El Govern acorda convocar les prestacions socials de carÓcter econ˛mic de dret de concurrŔncia per al 2007


L'import previst per dotar les diferents prestacions econ˛miques de les convocat˛ries d'aquest any Ús de 336.175.614 euros

L'objectiu d'aquest acord Ús donar cobertura, amb la mÓxima celeritat i eficÓcia, a les persones discapacitades i en situaciˇ de dependŔncia

El Govern ha autoritzat al Departament d'Acciˇ Social i Ciutadania a convocar les prestacions socials de carÓcter econ˛mic de dret de concurrŔncia per al 2007. Aquestes prestacions es convocaran d'acord amb la Llei de prestacions socials de carÓcter econ˛mic i el Sistema estatal per a l'autonomia personal i l'atenciˇ a les persones en situaciˇ de dependŔncia. L'import total de les diferents convocat˛ries previstes Ús de 336.175.614 euros.

Els ajuts socials de carÓcter econ˛mic que es convocaran i els imports per a cadascuna de les prestacions sˇn:

  • Prestacions d'ajuts d'atenciˇ social a les persones amb discapacitat: 46.532.613 euros
  • Prestacions d'ajuts per a l'accÚs als habitatges amb serveis comuns per a persones amb problemÓtica social derivada de malaltia mental: 12.683.607 euros.
  • Prestacions d'ajuts a l'acolliment residencial, centre de dia, habitatge tutelat i estades temporals per a gent gran: 274.697.400 euros.
  • Prestacions d'ajuts de suport econ˛mic a les persones grans amb dependŔncia: 2.261.994 euros.

La Llei de prestacions socials de carÓcter econ˛mic, aprovada el juliol passat pel Parlament, ha suposat una nova regulaciˇ de les aportacions destinades a atendre determinades situacions de necessitat d'aquelles persones que no disposen dels suficients recursos econ˛mics per cobrir-les. Aquesta ha estat una normativa molt esperada perquŔ Ús un bon instrument de protecciˇ de les persones mÚs desfavorides.

L'aplicaciˇ d'aquesta Llei Ús un dels aspectes prioritaris del Departament d'Acciˇ Social i Ciutadania. Amb aquest objectiu s'ha autoritzat aquesta convocat˛ria per al 2007, amb l'objectiu de donar cobertura, amb la mÓxima celeritat i eficÓcia, a les situacions de necessitat dels diferents colĚlectius de persones interessades. Com a novetat destaca que la valoraciˇ de la situaciˇ de necessitat de la persona interessada s'haurÓ de fer tenint en compte el patrimoni, els ingressos econ˛mics i les condicions socials de la persona beneficiÓria. La situaciˇ familiar o de convivŔncia nomÚs es tindrÓ en compte quan comporti una cÓrrega econ˛mica.

Segons la nova legislaciˇ, les prestacions amb carÓcter de dret de concurrŔncia sˇn aquelles que s'han de concedir mitjanšant convocat˛ria p˙blica i prioritzen les situacions de major necessitat, fins a l'exhauriment del crŔdit anual disponible.

Les solĚlicituds per a les prestacions socials de carÓcter econ˛mic de dret de concurrŔncia es podran presentar quan se n'obri el termini en les convocat˛ries corresponents, a les quals se'n donarÓ una Ómplia difusiˇ.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya