Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 13 de febrer de 2007 > Xarxa nacional d'equipaments cívics
Dimarts, 13 de febrer de 2007

El Govern crearà una xarxa nacional d'equipaments cívics en coordinació amb ens i entitats locals


El Govern ha acordat avui iniciar els treballs per tal de crear una xarxa nacional d'equipaments cívics. L'objectiu és establir i consolidar un model de qualitat amb una distribució territorial equitativa que permeti una major cooperació interadministrativa i associativa. Aquest és, de fet, un dels objectius de l'acord programàtic del Govern d'Entesa Nacional de Progrés, i implicarà un augment de la qualitat de les instal·lacions i dels programes socials, així com un increment dels recursos.

Per tal de desenvolupar aquesta xarxa es crearà el Consell d'Equipaments Cívics de Catalunya, integrat per representants de les diferents administracions relacionades, les entitats municipalistes, les federacions de veïns i ateneus, així com altres entitats cíviques, comunitàries i d'obra social.

Per a fer-ho possible, el Govern ha deixat avui sense efecte els acords presos el 5 de setembre i el 24 d'octubre passats de delegació de competències de gestió dels serveis prestats en els equipaments cívics de la Generalitat. Aquesta delegació de competències es va fer als ens locals.

En relació als Ajuntaments que ja havien manifestat que acceptaven la delegació, tot i que encara no s'havia fet efectiva en cap cas, el Departament de Governació i Administracions Públiques els traslladarà el contingut de l'acord i els donarà audiència per tal que siguin tingudes en compte les seves observacions en la creació i gestió de la futura xarxa d'equipaments.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya