Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Dimarts, 6 de febrer de 2007

El Govern millorarà el sanejament de Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina amb una nova depuradora


Aquesta actuació contribuirà a garantir la qualitat sanitària de l'entorn i les lleres públiques de les conques de la Tordera.


La xarxa de col·lectors projectada també donarà servei a Vilalba Sasserra.

El Govern ha impulsat la construcció de la nova estació depuradora d'aigües residuals i dels col·lectors en alta de Vilalba Sasserra, als termes municipals de Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina, que ha de resoldre el problema de la qualitat de les aigües residuals d'aquests municipis i millorar l'entorn i les lleres públiques de la conca de la Tordera.

Aquest projecte suposarà una inversió de 2.303.685 euros i es preveu que la depuradora estigui operativa al llarg del 2008. Mitjançant la construcció de l'estació depuradora i dels 4.672 metres de xarxa de col·lectors projectada, a més de la resta de les obres complementàries, es permetrà la recollida i tractament dels cabals d'aigües residuals de la zona i conseqüentment, una important millora sanitària de les lleres públiques d'aquests municipis.

El Govern ha declarat avui la urgència de l'ocupació dels béns i drets afectats per aquest projecte i pretén resoldre així els plans de descontaminació de les aigües residuals tant domèstiques com industrials assimilables a zones urbanes generades per les poblacions dels nuclis de Canadà Park, Can Bosc, Baronia del Montseny i Can Pagà del municipi de Vilalba Saserra, ja que actualment s'aboquen al medi sense un tractament adient.

La planta projectada preveu tractar un cabal de 970 m³/dia que abasteixi una població de més de 4.000 habitants.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya