Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 23 de gener de 2007 > Aparcament per a vehicles pesants
Dimarts, 23 de gener de 2007

Ampliació de l'aparcament per a vehicles pesants al polígon industrial El Segre


L'actuació crearà 132 noves places, estarà situada en una superfície de 17.112 m2 a l'interior del polígon, connectada amb l'actual aparcament. Es preveu que les obres, que tenen un import d'1,7 milions d'euros, s'iniciïn abans de l'estiu i tinguin una durada aproximada de sis mesos.


El Govern posarà en marxa les obres d'adequació i ampliació de l'aparcament de vehicles pesants al polígon industrial El Segre, a Lleida, una zona industrial ara per ara molt saturada que doblarà la capacitat actual amb 132 noves places per a camions i turismes. La nova instal·lació, per a la qual el Govern ha aprovat avui l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres, se situarà en una superfície de 17.112 m2 a l'interior del polígon, connectada amb l'actual aparcament. Es preveu que les obres, que tenen un import d'1,7 milions d'euros, s'iniciïn abans de l'estiu i tinguin una durada aproximada de sis mesos.

Actualment, l'esplanada on es projecta l'ampliació de l'aparcament ja està sent utilitzada pels vehicles pesants que no disposen de plaça en l'aparcament de vehicles industrials de l'Associació Provincial Empresarial de Transports de Mercaderies per Carretera, que amb 137 places per a vehicles pesants, es troba al límit de la seva capacitat.

Un alt percentatge de les places de l'actual aparcament està destinat a vehicles residents a Lleida, i només un petit nombre d'elles es destina a transeünts.

Un cop acabades les obres, la titularitat del nou aparcament serà de l'Ajuntament de Lleida, propietari de la parcel·la objecte de l'actuació, que concessionarà les noves instal·lacions a l'Associació Provincial Empresarial de Transports de Mercaderies per Carretera.


El nou aparcament dotarà el polígon de places per a vehicles pesants de tot tipus i per a turismes

El Govern, un cop estudiada la falta de places i el tipus de mobilitat de vehicles pesants característic d'aquest aparcament, ha previst una solució que augmenta el nombre de places disponibles, tant per a camions com per a turismes, mitjançant el condicionament d'una superfície total de 17.112 m2.

El nou aparcament crearà 132 noves places per camions i turismes distribuïdes de la següent manera:

  • 72 places per a vehicles pesants de fins a 17 metres.
  • 16 places per a vehicles pesants de fins a 14 metres.
  • 44 places per a turismes, entre les quals n'hi ha dues reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

La definició dels vials i places del nou aparcament facilita al màxim la mobilitat i la maniobrabilitat dels vehicles pesants en el recinte i no provocarà cap canvi en la vialitat d'accés i sortida.

Les obres comportaran la demolició del paviment existent i de part de les marquesines actuals.

Igualment es realitzaran moviment de terres, es pavimentarà de nou tota la superfície i es construiran noves voreres. Les obres es completaran amb el repintat, la urbanització, l'enllumenat i el tancament de tot el recinte. Cal indicar que l'aparcament comptarà també amb una nova xarxa de recollida d'aigües pluvials, amb un sistema separador d'hidrocarburs i una xarxa contra incendis.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya