Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern > 16 de gener de 2007 > Secretaria destinada a les relacions amb l'Administració de Justícia
Dimarts, 16 de gener de 2007

El Departament de Justícia crea una Secretaria destinada a les relacions amb l'Administració de Justícia


La nova Secretaria s'ocuparà del desenvolupament de l'Estatut en matèria de justícia, de la modernització de l'oficina judicial i de l'impuls de la justícia de pau i de proximitat


La nova organització del Departament de Justícia aprovada avui pel Govern inclou la creació d'una Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia amb l'objectiu de garantir la prestació d'un servei públic de la justícia més pròxim als ciutadans, àgil, de qualitat i eficient. La nova secretaria prioritzarà l'aplicació de les disposicions de l'Estatut en matèria de justícia, la posada en marxa de la nova oficina judicial i l'impuls de la justícia de pau i de proximitat.

La reorganització del Departament de Justícia adequa la seva estructura orgànica a les noves necessitats de l'Administració de Justícia i del sistema penitenciari, així com als objectius i prioritats que marcaran l'actuació del nou Govern. Les funcions adscrites al departament des de novembre contemplen les relacionades amb l'Administració de justícia, els serveis penitenciaris, la justícia juvenil, el dret civil i les entitats jurídiques.

La nova Secretaria de Relacions amb l'Administració de Justícia, englobarà la Direcció General de Modernització de l'Administració de Justícia, la Direcció General de Recursos de l'Administració de Justícia i l'Institut de Medicina Legal de Catalunya. A més, s'hi adscriu el Programa per a la posada en funcionament de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.


Un àmbit propi per a les mesures penals alternatives i a la comunitat

En l'àmbit dels serveis penitenciaris i de justícia juvenil, es reforcen les capacitats que han de permetre un creixement significatiu de les mesures penals alternatives per a adults. L'assoliment d'aquest objectiu recomana situar sota una mateixa direcció general els serveis de justícia juvenil, basats fonamentalment en mesures a la comunitat, amb les mesures alternatives per als infractors adults. Per aquest motiu es crea la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil.

La Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, engloba la Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari, la Direcció General d'Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, el Servei d'Assessorament Jurídic i el Servei d'Inspecció. A més, el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) queda també adscrit a aquesta secretaria.

Pel que fa a la Secretaria General del Departament de Justícia, s'inscriuen la Direcció General de Gestió d'Infraestructures, la Direcció General de Dret i d'Entitats Jurídiques, la Direcció de Serveis, l'Assessoria Jurídica, el Gabinet Tècnic, l'Àrea d'Auditoria de Gestió, la Subdirecció General de Sistemes d'Informació i Comunicació i les gerències territorials de Barcelona Ciutat, Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat, Barcelona Nord i Barcelona Sud i els serveis territorials a la Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran. A més, el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), queda també adscrit al Departament a través de la Secretaria General.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya