Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern > 16 de gener de 2007 > Control dels residus al llarg de tota la cadena alimentÓria
Dimarts, 16 de gener de 2007

El Govern regularÓ el control dels residus al llarg de tota la cadena alimentÓria


CoordinarÓ totes les investigacions sobre la vigilÓncia i el control de les substÓncies i residus de qualsevol tipus d'aliment des de la seva producciˇ fins a la seva distribuciˇ final


El Govern regularÓ el control dels residus al llarg de tota la cadena alimentÓria a travÚs del nou Pla de VigilÓncia i Control de Residus en Animals, Vegetals i Aliments a Catalunya (PRAVA). La creaciˇ d'aquest nou instrument, aprovada avui pel Govern, pretÚn coordinar totes les investigacions sobre la vigilÓncia i el control de les substÓncies i residus de qualsevol tipus d'aliment des de la seva producciˇ fins a la seva distribuciˇ final. El Pla, que actualitza la legislaciˇ de l'any 1990, s'aplicarÓ tant als productes produ´ts a Catalunya com als de la resta de l'Estat, als de la Uniˇ Europea o als de d'altres pa´sos que comercialitzin a Catalunya. D'aquesta manera, tots ells se sotmetran a les mateixes condicions de vigilÓncia i control.

El Pla estÓ coordinat per la Generalitat i els ens locals i fomentarÓ els autocontrols realitzats pels titulars de les empreses agroalimentÓries, que sˇn els principals responsables de la seguretat dels seus productes. A mÚs, coordinarÓ les estratŔgies de vigilÓncia i les mesures de control de les substÓncies i residus que poden trobar-se en els animals, vegetals o aliments, i promourÓ estudis cientÝfics sobre aquesta qŘestiˇ.

Pel que fa al contingut, preveu les substÓncies i els residus a investigar, d'acord amb el que determinen les normes en vigor, aixÝ com els laboratoris designats per a la investigaciˇ d'aquestes substÓncies i residus. El Pla tambÚ contempla les mesures a prendre en cas que es detectin resultats de no conformitat de les mostres recollides i els mecanismes per a la supervisiˇ dels autocontrols dels titulars d'empreses agroalimentÓries.

La Comissiˇ Directora d'aquest pla estarÓ formada per una representaciˇ dels Departaments de Salut; Agricultura, Alimentaciˇ i Acciˇ Rural; Economia i Finances, i Interior, Relacions Institucionals i Participaciˇ, aixÝ com representants dels ens locals.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya