Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 16 de gener de 2007 > Investigació en ciències cardiovasculars
Dimarts, 16 de gener de 2007

El Govern impulsa la investigació en ciències cardiovasculars als hospitals i a la primària


El Departament de Salut aporta 700.000 euros al Consorci Institut Català de Ciències Cardiovasculars per apropar els programes de recerca cardiovascular als centres hospitalaris i de primària


El Govern segueix centrant els seus esforços en fomentar la investigació en el sistema de salut amb la signatura d'un conveni amb el Consorci Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC) destinat a impulsar la investigació en l'àmbit cardiovascular i aproximar-la als centres hospitalaris i de primària. La iniciativa estableix el marc de relacions necessari entre el Departament de Salut i el Consorci Institut Català de Ciències Cardiovasculars, per tal d'acotar els objectius que són comuns i assignar els recursos de finançament addicionals al Consorci que facin possible la col·laboració en recerca.

D'acord amb el conveni, el Departament de Salut aporta 700.000 euros i el Consorci Institut Català de Ciències Cardiovasculars contribueix al projecte amb treballadors i recursos propis i amb assessorament en temes que són d'interès per part del Departament.

Aquest conveni s'emmarca dins el Pla de Recerca i Innovació (PRI) 2005¬2008, que busca situar Catalunya al capdavant d'Europa en recerca i innovació, i pretén afavorir l'esperit emprenedor i la creació d'empreses de base tecnològica incrementant els projectes conjunts entre universitats, centres de recerca i empreses. El conveni també respon als principis del Pla Director de Recerca en Ciències de la Salut, que pretén fomentar un entorn favorable que potenciï l'activitat de recerca.

L'Institut Català de Ciències Cardiovasculars és un centre de R+D+I amb un alt nivell de competència internacional, especialitzat en la recerca i desenvolupament en l'àmbit cardiovascular i de malalties del cor. L'ICCC treballa perquè la recerca bàsica sigui facilment transferida al desenvolupament terapèutic i diagnòstic i suposi la millora de la pràctica assistencial.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya