Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 9 de gener de 2007 > Construcció de la ronda sud d'Igualada
Dimarts, 9 de gener de 2007

El Govern impulsa la construcció de la ronda sud d'Igualada


Les obres tindran un cost de 22,4 milions d'euros i començaran aquesta primavera, amb un termini d'execució de 19 mesos


El Govern ha iniciat els tràmits per a la construcció de la ronda sud d'Igualada, la via que connectarà la C-37 a Santa Margarida de Montbui amb la C-15 a Vilanova del Camí i disminuirà el pas de vehicles per l'actual teixit urbà d'aquestes localitats. La construcció de la nova ronda, per la qual s'ha acordat avui l'ocupació urgent dels béns i dels drets afectats, també conformarà amb l'A-2 la xarxa arterial d'Igualada.

D'aquesta manera, la ronda ordenarà el trànsit dels futurs creixements en l'àmbit més meridional de la Conca d'Òdena i dels polígons de l'entorn de Vilanova del Camí. Igualment, canalitzarà els moviments de la C-37 a mesura que es vagi consolidant aquest eix entre el camp de Tarragona, la Conca de Barberà i l'Anoia.

Les obres corresponents a la construcció de la ronda sud d'Igualada es van adjudicar aquest desembre per valor de 22,4 milions d'euros. Es preveu que els treballs comencin la propera primavera amb un termini previst de 19 mesos. Aquests treballs no inclouen la connexió de la ronda cap a l'oest, que serà objecte d'un estudi i procés d'informació pública específics.

Descripció de les obres

Les obres consisteixen en la construcció d'una variant de 6 quilòmetres de longitud, amb dos carrils de 3,5 metres d'amplada i vorals de 2,5 metres. El traçat de la nova via s'inicia a la C-37 a l'alçada de Sant Maure i continua pel paratge de les Parellades un cop creuat el torrent Garrigosa amb un viaducte de 92 metres de longitud. Posteriorment, la carretera creua el torrent de la Vall i passa per les Planes de Can Titó.

La ronda travessarà el riu Anoia mitjançant un viaducte de 240 metres de longitud, dividit en sis trams, que salva la zona de regadiu del pla de Moletons. Creuat aquest Pla, s'ubica un enllaç de connexió amb Vilanova del Camí i, des d'aquest punt la rasant es deprimeix per passar per la zona urbana de Vilanova del Camí. Després d'aquesta zona, se situa l'enllaç Vilanova Nord, que connectarà amb la via existent, amb el carrer dels Fusters i amb el vial posterior del Polígon Industrial de les Gavarreres.

Seguidament, la ronda continua pel límit del polígon fins a un nou enllaç ubicat sobre la rotonda actual que connecta l'N-IIa amb l'N-II i l'accés al polígon industrial de Plans d'Arau. Per últim, la ronda sud segueix l'actual N-IIa en aquest darrer enllaç i la rotonda el·líptica existent a l'encreuament de la N-IIa amb la C-15, que serà el final de les obres.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya