Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 9 de gener de 2007 > Ampliació de les instal·lacions tècniques de la Línia 1 del Metro
Dimarts, 9 de gener de 2007

El Govern amplia i reforça les instal·lacions tècniques de la Línia 1 del Metro


Les obres, que s'han iniciat en fase preliminar, tindran una durada de 20 mesos i un cost de 30 milions d'euros


El Govern reforçarà les instal·lacions tècniques de la Línia 1 (L1) del Metro amb l'ampliació de la cua de maniobres de l'Hospitalet de Llobregat per a disposar de les instal·lacions necessàries per acollir l'augment de trens que causarà la futura connexió de la L1 i la Línia 9 (L9). L'import total d'adjudicació del projecte, pel qual el Govern ha aprovat avui l'ocupació urgent de béns i drets afectats, és de 30,06 milions d'euros. Les obres s'han iniciat recentment en la seva fase preliminar i es preveu que tinguin una durada d'uns vint mesos.

La connexió de la futura L9 a l'intercanviador de Sagrera, actualment en execució, comportarà un augment de passatge a l'L1 que s'absorbirà amb la compra de 10 nous trens, ja encarregats. Això comportarà la necessitat de disposar de més espai destinat a la ubicació de trens així com d'incrementar l'energia elèctrica necessària per al seu ús. D'aquesta manera, les obres preveuen l'ampliació de la cua de maniobres existent a l'estació Hospital de Bellvitge de la L1 en 515 metres de longitud per tal de permetre estacionar 18 trens, enlloc dels 8 actuals, i l'execució d'una nova subestació de tracció elèctrica.

La zona d'ampliació de la cua de maniobres se situarà entre l'Hospital de Bellvitge i l'enllaç viari de la Gran via amb la Ronda Litoral B-10 i l'autovia A-2. Els terrenys afectats pertanyen al Ministeri de Foment i a ciutadans privats.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya