Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 9 de gener de 2007 > Incorporació d'investigadors als centres hospitalaris
Dimarts, 9 de gener de 2007

El Govern potencia la incorporació d'investigadors als centres hospitalaris catalans


Aquest és el segon any que el Departament de Salut signa un conveni amb l'Institut de Salut Carles III, que ja beneficia un total de 52 investigadors, 23 dels quals s'incorporen enguany.


El Govern continua fomentant la incorporació d'investigadors dedicats a la recerca dins dels sistema de salut amb l'ampliació de 23 professionals més que participaran en programes de recerca en diversos centres hospitalaris de Catalunya. Per segon any consecutiu, el Departament de Salut formalitzarà un conveni amb l'Institut de Salut Carles III, en el marc del Programa d'estabilització d'investigadors i intensificació de l'activitat investigadora en el Sistema Nacional de Salut creat el juliol de 2005, que enguany englobarà 23 nous investigadors. A partir d'aquest 2007, ja són 52 els investigadors que s'han acollit a aquest conveni, que l'any passat va beneficiar a un total de 29 investigadors dels centres hospitalaris catalans.

La iniciativa unifica els esforços de l'Institut de Salut Carles III i el Departament de Salut per contractar personal que es dediqui a la recerca des dels centres sanitaris. Aquest és l'objectiu, tant del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica (I+D+I), com del Pla de Recerca i Innovació (PRI) de Catalunya, els dos programes dins dels quals s'inscriu el conveni.

L'any 2007, Catalunya aportarà 800.000 euros al projecte d'estabilització del personal investigador, i paral·lelament, l'Institut de Salut Carles III n'hi aportarà 1.418.000. Aquesta inversió va destinada a la investigació en càncer, teràpia gènica, malalties respiratòries, cardiovasculars, neurològiques i mentals, infeccioses i cròniques (tant gastrointestinals, com les de tipus inflamatori).

Per la seva banda, el Pla Nacional d'I+D+I contempla que les accions de cooperació i coordinació entre l'Administració General de l'Estat i les Comunitats Autònomes es basaran, entre d'altres principis, en l'establiment de convenis de caràcter voluntari. En aquest sentit, el Pla de Recerca i Innovació (PRI) té com a missió situar Catalunya en una posició avançada a Europa en el sistema de recerca i innovació, mitjançant una política pública integrada amb el conjunt d'agents públics i privats, que promogui la societat del coneixement, per tal d'aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible que aporti benestar i cohesió social.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya