Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 27 de desembre de 2006 > Parc de la Serralada Litoral
Dimarts, 27 de desembre de 2006

El Govern ha aprovat els Estatuts del Consorci del Parc de la Serralada Litoral


El consorci es proposa aquest any els dos grans reptes de reforçar l'oficina tècnica de gestió i dur a terme actuacions en els àmbits de la conservació dels hàbitats, l'ordenació dels usos públics, la investigació i recerca aplicada i la difusió dels valors naturals


El Govern ha aprovat avui els nous Estatuts del Consorci del Parc de la Serralada Litoral com a conseqüència de la integració de la Generalitat al consorci del parc aprovada aquest setembre passat. D'acord amb aquests nous Estatuts, el Consorci del Parc de la Serralada de Litoral és integrat per les següents institucions: els ajuntaments d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar; Cabrils; Martorelles; Montornès del Vallès; Premià de Dalt; la Roca del Vallès; Santa Maria de Martorelles; Teià; Tiana; Vallromanes; Vilanova del Vallès; i Vilassar de Dalt; el Consell Comarcal del Maresme i el del Vallès Oriental; la Diputació de Barcelona; i la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Medi Ambient i Habitatge.

La integració de la Generalitat de Catalunya implicarà una aportació anual de 113.800 euros destinats a actuacions del consorci.


Protecció de l'espai La Conreria-Sant Mateu-Céllecs

L'entitat té per objecte la gestió i conservació de l'espai de La Conreria-Sant Mateu-Céllecs del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN). Aquest consorci és pioner en la creació del model de gestió supramunicipal, i actualment es troba en un moment de creixement estructural, posterior a l'aprovació definitiva del Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge de la Conreria-Sant Mateu-Céllecs. Enguany, el consorci es proposa dos grans reptes: el primer, reforçar l'oficina tècnica de gestió, amb més personal propi i de dedicació exclusiva a la gestió de l'espai; i el segon, dur a terme actuacions en els àmbits de la conservació dels hàbitats, l'ordenació dels usos públics, la investigació i la recerca aplicada i la difusió dels valors naturals.


El Consorci i el Parc

El Consorci del Parc Serralada Litoral es va constituir el 15 de maig de 1992, com a entitat pública de caràcter associatiu i de naturalesa institucional i local, integrada pels ajuntaments d'Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Premià de Dalt, la Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt, i pels consells comarcals del Maresme i del Vallès Oriental i la Diputació de Barcelona.

El Parc de la Serralada Litoral, que uneix la costa sud del Maresme amb la Plana del Vallès, conserva recursos naturals que cal protegir en benefici de la biodiversitat i de la sostenibilitat del territori. El Parc és un espai natural protegit on la preservació dels recursos naturals i de l'equilibri ecològic s'ha de compatibilitzar amb l'ús públic de tots els ciutadans, en especial per la seva proximitat a grans àrees de ciutat densament poblades. El Parc de la Serralada Litoral està adscrit a la Xarxa de Parcs de la Diputació de Barcelona.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya