Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 27 de desembre de 2006 > Gratuïtat per als usuaris habituals en quatre peatges
Dimarts, 27 de desembre de 2006

El Govern aprova la gratuïtat per als usuaris habituals en quatre peatges a partir de l'1 de febrer


La gratuïtat s'aplicarà al túnel del Cadí, als accessos de Mollet (C-33) i d'Alella (C-32) i al peatge de les Fonts de Terrassa (C-16)


La mesura constitueix un pas més en la reordenació dels peatges a Catalunya i en l'homogeneïtzació de les tarifes, especialment en els casos de mobilitat obligada

El Govern ha aprovat l'aplicació, a partir de l'1 de febrer, de la gratuïtat per als usuaris habituals dels peatges del Túnel del Cadí, l'accés de Mollet del Vallès (C-33), l'accés d'Alella (C-32) i les Fonts (C-16) entre Barcelona i Terrassa.

D'aquesta manera, el Govern dóna un nou pas en l'homogeneïtzació de les tarifes i en la millora de les condicions per a la circulació, en especial en els casos de mobilitat obligada. Aquesta iniciativa s'emmarca en les conclusions aprovades pel Grup de Treball per a la reordenació dels peatges a Catalunya i en els objectius que en matèria d'inversions en infraestructures estableix l'Estatut d'autonomia de Catalunya.

En concret, les noves bonificacions que s'aplicaran són les següents:


Túnel del Cadí

Per a les persones residents a qualsevol municipi de les comarques del Berguedà, la Cerdanya i l'Alt Urgell, s'amplia al 100% el descompte que gaudeixen actualment sobre el peatge del túnel del Cadí, que és del 50%.


Accés de Mollet del Vallès (C-33, Barcelona - Montmeló)

Els usuaris habituals de l'accés de Mollet del Vallès de la C-33 Barcelona - Montmeló podran ser beneficiaris, des del primer viatge, de l'actual gratuïtat del peatge, i se suprimeix, així, el requisit mínim de trànsits mensuals, que fins ara era de 8. De dilluns a dissabtes no festius, serà gratuït el peatge corresponent al subtram amb titularitat de la Generalitat. Els diumenges i dies festius, s'aplicarà un descompte del 48,5%.


Accés d'Alella (C-32, tram Montgat -Mataró)

Aquest peatge serà gratuït per als vehicles lleugers amb origen i destí a Barcelona. Aquesta bonificació serà aplicable als usuaris habituals a partir de vuit trànsits, de dilluns a divendres no festius.


Accés de les Fonts (C-16, tram Sant Cugat del Vallès - Terrassa)

El peatge serà gratuït des del primer viatge i s'ampliaran els itineraris actualment bonificats (Sant Cugat i Rubí) a tots aquells amb origen i destí Barcelona per afavorir als usuaris habituals per raons de mobilitat local obligada. D'aquesta manera, se supriAmeix l'actual requisit de 8 trànsits mensuals per poder ser beneficiari de la bonificació. D'altra banda, s'amplia l'abast del descompte i s'aplicarà als viatges duts a terme durant tota la setmana -fins ara s'aplicava de dilluns a dissabte.


Requisits del sistema

El sistema de descomptes manté els requisits i modalitats actuals perquè es puguin fer efectius als beneficiaris. En el cas del túnel del Cadí, és precís estar empadronat en algun municipi del Berguedà, la Cerdanya o l'Alt Urgell, i efectuar el pagament mitjançant el sistema teletac o qualsevol altre sistema de pagament dinàmic, targeta de crèdit o dèbit, amb domiciliació en oficines autoritzades d'aquestes comarques.

Pel que fa als accessos de Mollet del Vallès i Alella i el peatge de les Fonts, els descomptes són independents de la residència habitual dels usuaris. La domiciliació dels pagaments correspondran a oficines situades en els municipis següents, en relació a la funcionalitat i mobilitat de cada peatge. Aquests municipis són:

  • Mollet del Vallès (C-33): Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Castellterçol i Vilanova del Vallès
  • Alella (C-32): Alella, el Masnou i Tiana.
  • Les Fonts (C-16): Terrassa, Rubí i Sant Cugat del Vallès.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya