Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 19 de desembre de 2006 > Substitucions de mestres a l'educaciˇ primÓria
Dimarts, 19 de desembre de 2006

El Govern aprova mesures per facilitar la cobertura de les substitucions de mestres a l'educaciˇ primÓria

Les modificacions es van pactar el setembre amb tots els sindicats docents a la Mesa sectorial i el novembre es van ampliar les mesures d'acord amb la Federaciˇ d'Ensenyament de CCOO i FETE-UGT

El Govern ha aprovat avui les modificacions en el procediment de gestiˇ de la borsa d'interins de l'educaciˇ primÓria. Aquestes modificacions es van pactar amb tots els sindicats a la reuniˇ de la Mesa sectorial de negociaciˇ del personal docent no universitari el mes de desembre i es van complementar aquests acords el mes de novembre amb la Federaciˇ d'Ensenyament de Comissions Obreres i FETE-UGT.

El fort creixement de la plantilla de mestres en els colĚlegis p˙blics d'educaciˇ infantil i primÓria el curs 2006-2007, com a conseqŘŔncia de l'aplicaciˇ de la sisena hora al 67 per cent dels centres p˙blics que escolaritzen el 80 per cent dels alumnes de Catalunya, i l'increment natural del nombre d'alumnes ha provocat el conseqŘent augment del nombre d'interins nomenats en vacants de mestres en totes les comarques de Catalunya.

Per aquest motiu, el Govern, amb l'objectiu de garantir el dret a l'educaciˇ de tots els alumnes, i d'acord amb els sindicats, modifica el procÚs de gestiˇ de la borsa d'interins de primÓria.

D'aquesta manera, els nomenaments per cobrir substitucions de mestres en determinades comarques i en determinades especialitats seran amb carÓcter anual de manera que un mestre nomenat, tindrÓ contracte fins a final de curs.

AixÝ mateix, si durant el curs 2006-2007 hi ha algunes especialitats en les quals no es disposa de prou aspirants disponibles, s'obrirÓ una nova convocat˛ria de concurs p˙blic per cobrir places vacants i substitucions. Aquesta convocat˛ria es mantindrÓ oberta indefinidament.

Pel quŔ fa a les mesures complementÓries aprovades d'acord amb la Federaciˇ d'Ensenyament de CCOO i FETE-UGT, el Govern aprova les modificacions que permetran ampliar la quota de nomenaments anuals per cobrir substitucions de mestres i el nomenament de professors especialistes de la borsa de secundÓria per a cobrir substitucions. En el benentŔs que les substitucions sempre seran temporals i que els professors especialistes acceptin voluntÓriament els nomenaments en centres de primÓria.

El Govern aprova tambÚ una nova convocat˛ria de la borsa de secundÓria.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya