Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 12 de desembre de 2006 > Agència Catalana de Turisme
Dimarts, 12 de desembre de 2006

El Govern aprova la creació de l'Agència Catalana de Turisme

L'Agència Catalana de Turisme obre un nou model de participació entre sector públic i privat amb l'objectiu de consolidar Catalunya com a referent turístic internacional

El Govern ha donat avui llum verda a la creació de l'Agència Catalana del Turisme (ACT), un nou organisme de promoció turística de Catalunya, adscrit al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, que neix amb la vocació de ser un fòrum de trobada i participació del sector públic i privat. La creació de l'Agència és una actuació contemplada en el programa de promoció del Pla Estratègic del Turisme a Catalunya 2005-2010.

L'Agència Catalana del Turisme es configura com un instrument flexible, eficient i modern, que facilitarà la descentralització de la gestió i la racionalització dels recursos destinats a la promoció turística. En aquest sentit, l'organisme fixa un nou model per fomentar una major participació del sector privat en la promoció turística del país. Per tal d'assolir aquests objectius, l'Agència exercirà, entre altres, la funcions de planificació, coordinació, execució i impuls de les accions de promoció turística, ajustades als principis de coordinació, cooperació i informació. D'altra banda, també impulsarà la comercialització dels productes i serveis turístics catalans i fomentarà les interrelacions entre administracions turístiques.

Pel que fa a la seva estructura, el nou ens comptarà amb un Consell General i amb un Consell de Direcció. El primer serà l'òrgan de participació, consulta i debat, i estarà integrat per representants de totes les administracions públiques competents, i també pels sectors econòmics i socials més destacats de la indústria turística. El Consell de Direcció serà l'òrgan de decisió, direcció i control, estarà format per representants del sector públic i privat i s'hi vincularà la participació a la realització d'una aportació econòmica.

El Projecte de llei aprovat avui regula també la dissolució de l'actual Consorci de Turisme de Catalunya en el moment que es constitueixi l'Agència Catalana del Turisme.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya