Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 5 de desembre de 2006 > 15 noves depuradores a les comarques de l'Ebre
Dimarts, 5 de desembre de 2006

El Govern inicia els tràmits per a la construcció de 15 noves depuradores a les comarques de l'Ebre

El Govern ha acordat impulsar les obres de construcció de quinze noves estacions depuradores a la conca del Baix Ebre incloses dins el Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) a les comarques del Priorat, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i la Terra Alta.

Els municipis on es construiran les noves depuradores són a Bellmunt del Priorat, la Figuera, Gratallops, la Morera de Montsant, la Vilella Baixa, Porrera (Priorat), Paüls, Tivenys, Xerta i a Bítem i Camp-redó, al terme municipal de Tortosa (Baix Ebre), Garcia, la Torre de l'Espanyol i Vinebre (Ribera d'Ebre) i Vilalba dels Arcs (Terra Alta). Les quinze actuacions suposaran una inversió de de 7.332.121 euros i les obres està previst que es duguin a terme entre el 2006 i el 2008.

Les noves instal·lacions, que tractaran les aigües residuals domèstiques i les industrials assimilades a urbanes, representaran una important millora en la qualitat sanitària i ambiental de les lleres públiques afectades a les comarques de la conca catalana de l'Ebre. Totes les plantes es dimensionaran, globalment, per tractar un cabal de disseny de 2.455 m3/dia, que correspon a una població d'uns 12.500 habitants, aproximadament. El Govern ha declarat avui la urgència de l'ocupació dels béns i els drets afectats per les obres d'aquests projectes constructius que inclouen a més 11.724 metres de xarxa de col·lectors i 10.555 metres de línies elèctriques projectades juntament amb la resta d'obres complementàries.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya