Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 5 de desembre de 2006 > e-sanitat. Atenció sanitària electrònica
Dimarts, 5 de desembre de 2006

S'aprova el conveni de col·laboració per implantar el projecte e-sanitat d'atenció sanitària electrònica

El Govern de la Generalitat signarà un conveni de col·laboració entre el Departament de Salut, l'Institut Català de la Salut, el Ministeri de Sanitat i Consum i l'entitat pública Red.es en el marc del Pla avanç@ per tal de posar en marxa serveis de sanitat en línia (e-sanitat), tant orientats als usuaris com als gestors i professionals sanitaris.

Amb l'acord, els ciutadans i els membres del sistema públic de salut podran accedir a prestacions com la cita mèdica per Internet, la recepta electrònica, i la tarja sanitària i la història clínica electrònica. Per impulsar aquests serveis, el Govern invertirà un total de 39.606.856 euros, dels quals l'entitat pública Red.es n'aportarà el 50%. L'abril passat, l'Institut Català de la Salut ja va aprovar l'aportació corresponent de 19.8 milions d'euros durant el període 2006-2009 per a impulsar una millora important de les TIC i la implantació de la Història Clínica Electrònica en els vuit complexes hospitalaris de l'ICS.

El conveni autoritzat avui s'inscriu en l'acord signat l'octubre de 2005 entre el Ministeri de Sanitat i Consum, el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i Red.es per implementar el Pla avanç@ en l'àmbit del Sistema Nacional de Salut. La iniciativa impulsava el cofinançament d'alguns projectes en forma d'equips informàtics (maquinari i programari) a canvi d'un compromís de les comunitats autònomes signants de realitzar una sèrie d'actuacions per implantar serveis electrònics. El Ministeri de Sanitat i Consum es fa càrrec del desenvolupament del node central tecnològic de interoperabilitat.

Aquest conveni s'inscriu en les actuacions de l'estratègia eEurope 2005 i el Programa europeu 2006-2010 per desenvolupar la Societat de la informació a Europa, en especial en l'àmbit sanitari.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya