Generalitat de Catalunya

Acords de Govern

Inici > Acords de Govern> 5 de desembre de 2006 > Pla de Govern i dels plans departamentals 2007-2010
Dimarts, 5 de desembre de 2006

El Govern posa en marxa l'elaboració del Pla de Govern i dels plans departamentals 2007-2010

El Pla posarà a l'abast de la ciutadania els objectius i les actuacions més rellevants previstes per aquesta legislatura

El Consell de Govern ha acordat encomanar l'elaboració i la gestió del Pla de Govern i dels plans departamentals 2007-2010, dues eines de planificació, programació i seguiment de les polítiques del Govern al llarg de tota la legislatura que pretenen fer de la transparència un element essencial de les relacions entre els ciutadans i el Govern.

El Pla de Govern és una figura creada la passada legislatura que situa el Govern de la Generalitat en el grup d'institucions més avançades en matèria de gestió pública ja que dota d'una lògica conjunta les actuacions de tots els departaments alhora que aprofundeix en la cohesió programàtica de l'acció del Govern. A més, permet que la ciutadania identifiqui de manera estructurada l'acció del govern i les actuacions més rellevants de cadascun dels departaments. La versió inicial dels Plans Departamentals i del Pla de Govern estarà enllestida el 31 de gener del 2007 i posteriorment se'n farà un relat sintètic que es posarà a disposició dels ciutadans al web de la Generalitat.

El Pla es fonamenta en els plans departamentals que cadascun dels departaments elabora i gestiona de manera continuada al llarg de tota la legislatura i que recullen els seus objectius i actuacions més rellevants. És per tant un document viu, susceptible de revisió permanent, que pot adaptar-se a les noves circumstàncies. Per tal de garantir l'assoliment dels objectius establerts, s'ha constituït l'Oficina del Pla de Govern depenent del departament de Presidència i s'ha determinat la celebració de, com a mínim, una reunió trimestral de seguiment del Pla que comptarà amb la presència d'un representant del Departament de la Presidència, d'un del Departament de la Vicepresidència i d'un altre del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació.

En la passada legislatura, el seguiment continuat del Pla de Govern des de la seva posada en marxa el 2004 va permetre evidenciar qualitativament i quantitativa, mitjançant el Balanç del Pla de Govern, el valor objectiu de la feina acumulada i el grau d'assoliment dels objectius inicialment establerts, que va ser remarcablement alt. A més, amb l'experiència assolida, el Govern ha desenvolupat tot un conjunt de metodologies, eines corporatives i formació d'equips humans que fan viable tècnicament l'existència d'aquesta figura de planificació, que situa el Govern de la Generalitat en el grup d'institucions més avançades en matèria de gestió pública.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya