Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern. VII Legislatura

Inici > Acords de Govern > 24 d'octubre de 2006

Renda mínima L'aprovacío del Decret per millorar les prestacions bàsiques que reben els més de 13.000 titulars de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) suposarà que a partir de l'1 de gener de 2007 la prestació bàsica de la RMI augmentarà un 10,17%, passant de 349,45 a 385 euros mensuals. També s'han creat tres nous ajuts complementaris d'inserció laboral.

canal La Generalitat se situa al capdavant de l'obra del canal Segarra-Garrigues que executa el Ministeri de Medi Ambient i assumeix el pagament de la part que havien de sufragar els regants, que és del 50%, és a dir, els 223 milions d'euros. El Govern avança la inversió i d'aquesta manera, els regants no hauran de sufragar el cost de les obres fins que el Segarra-Garrigues no estigui completament construït i l'aigua arribi al seu destí.

El Govern ha acordat concedir la Medalla i la Placa Narcís Monturiol a 13 personalitats, set homes i sis dones, i a dues institucions com a distinció dels seus mèrits i la seva contribució al progrés científic i tecnològic de Catalunya.

escola El Govern ha aprovat la construcció de quatre nous centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP) i ha acceptat la cessió gratuïta de diversos solars, oferts pels ajuntaments, per construir-hi dos nous CEIP i un Institut d'Educació Secundària (IES). La inversió prevista per a aquests set nous centres educatius és de 28.130.000 euros.

hospitals S'invertirà un total de 166.339.235 euros en la remodelació i ampliació de quatre centres hospitalaris: el Nou Hospital Sant Joan de Reus (Baix Camp), l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), l'Hospital de Granollers (Vallès Oriental) i el Pius Hospital de Valls (Alt Camp).

bombers S'aprovat destinar més de 35 milions d'euros per a la construcció dels nous parcs de Bombers Voluntaris de Camprodon, Torà, Tordera i Sant Antoni de Vilamajor i a reforçar la flota de vehicles i mitjans aeris destinats a emergències i a seguretat civil.

depuradora La inversió prevista supera els 11 milions d'euros i forma part de les actuacions del Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU). Les 19 estacions depuradores estaran distribuïdes en poblacions de 6 comarques catalanes; el Baix Ebre, el Priorat, el Montsià, la Ribera d'Ebre, el Segrià i les Garrigues.

carretera Es tracten de les obres de millora del drenatge entre Llers i Albanyà, el condicionament de la T-204 a Montferri i les noves rotondes a les travesseres de Garriguella i Castell d'Aro. La inversió és de 3 milions d'euros.Altres acords

Altres acords destacats del Consell Executiu del 24 d'octubre de 2006 són la compareixença del Govern en el recurs d'inconstitucionalitat del Defensor del Poble contra el nou Estatut per formular al·legacions. També el Govern defensarà davant el Tribunal Constitucional la Llei de professions titulades i col·legis professionals ja que compareixerà en el recurs d'inconstitucionalitat promogut per més de 50 diputats del PP contra aquesta Llei. En altres àmbits; els serveis sanitaris dels centres penitenciaris i de justícia juvenil s'integren dins del sistema sanitari públic, s'aproven les retribucions addicionals del personal docent i investigador funcionari i contractat de les universitats públiques, s'amplien els ajuts per al Circuit Internacional de Motor o s'aproven les constitucions del nou Consorci Mercat de les Flors - Centre de les Arts de Moviment i del Consorci de l'espai d'interès natural de Gallecs. Finalment, l'edifici del Parlament de Catalunya s'incorpora al patrimoni de la Generalitat.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya