Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern. VII Legislatura

Inici > Acords de Govern > 19 setembre 2006
Dimarts, 19 de setembre de 2006

autobus El Projecte de decret sobre mobilitat i urbanisme aprovat, preveu que, a partir d'ara, s'hauran d'incorporar els estudis de mobilitat a la modificació de qualsevol pla urbanístic que seran obligatoris per a l'aprovació del pla urbanístic. Els plans urbanístics amb mesures de mobilitat no adequades, no serà aprovats. Així es potencia la planificació urbanística i la mobilitat.

paisatge El Decret regula els instruments bàsics per a l'aplicació de la Llei, com són els catàlegs i les directrius del paisatge, i en crea dos de nous, l'estudi d'impacte i integració paisatgística i l'informe posterior. Aquest nous instruments regularan l'impacte d'obres sobre el paisatge. També, crea un fons per dotar els municipis d'ajuts per a la recuperació paisatgística.

carretera El Govern endureix el control de les empreses que es dediquen a recórrer multes amb l'objectiu d'eradicar les pràctiques il·legals per part d'aquestes empreses. Des de l'any 2004 s'han imposat multes per un valor total de 50.100 euros. Una de les infraccions més comunes ha estat, per exemple, oferir assessorament gratuït mitjançant un telèfon de tarifació addicional.

bombers El Govern ha acordat avui concedir la Creu de Sant Jordi a 63 personalitats i 15 entitats que s'han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la tasca de defensa de la seva identitat i de restauració de la seva personalitat o més generalment en el pla cívic i cultural.


bombers El Govern ha aprovat concedir el Premi Justícia de Catalunya a l'exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo per la seva intensa relació amb Catalunya i el seu món jurídic, i a l'Institut de Reinserció Social (IRES), per la seva contribució a l'impuls d'actuacions que han afavorit la modernització de l'Administració de Justícia catalana.


Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya