Generalitat de Catalunya

Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)

Acords de Govern. VII Legislatura

Inici > Acords de Govern > 25 de juliol de 2006
Dimarts, 25 de juliol de 2006

Salut S'ha autoritzat la signatura del conveni de construcció de dos nous centres hospitalaris. Es tracta del nou Hospital de Sant Boi de Llobregat i del nou Hospital de Mollet del Vallès. La inversió total és de 137.108.596 d'euros. D'titlera banda, també s'invertiran més de 20.000.000 d'euros en diversos equipaments sanitaris arreu de Catalunya.

equipaments socials El Govern ha aprovat destinar 45.283.005 euros per a la construcció d'equipaments destinats a la gent gran i a les persones amb discapacitats. Es tracta de cinc residències i centres de dia per a la gent gran, tres residències per a persones amb discapacitats, un casal de gent gran i un centre residencial d'acció educativa per a joves adolescents.

l'aigua S'ha aprovat el contracte-programa entre l'Administració de la Generalitat de Catalunya i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per al període 2006-2010, amb una aportació global de 150 milions d'euros. Aquesta aportació sumada a les titleres fonts de finançament comportarà una inversió global de 927 milions d'euros i permetrà complir els objectius estratègics de l'ACA.

residus S'ha aprovat el Contracte-Programa de l'Agència de Residus de Catalunya que permetrà finançar les actuacions del nou model de gestió dels residus municipals. El Contracte-Programa, té un pressupost de 1.165.423.504 euros per al període 2006-2024.

urbanisme El Pla territorial de l'Alt Pirineu i Aran té com a objectiu ordenar el creixement i afavorir el desenvolupament de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell i la Cerdanya.

eix Vic-Ripoll El Govern ha aprovat l'ocupació urgent dels béns afectats per les obres que corresponen a l'eix Vic-Ripoll per un import màxim de 290,7 milions d'euros i un període de 33 anys. Es preveu que els treballs comencin el quart trimestre d'aquest any i finalitzin a mitjan 2009. Aquesta actuació permetrà millorar les comunicacions entre la plana de Vic, el Ripollès i l'Àmbit Metropolità.

Euros El conveni de col·laboració se signarà entre l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i l'Institut Català de Finances (ICF) per al finançament de les matrícules de les universitats catalanes. S'estableix una línia de finançament, de fins a 6 milions d'euros, destinada a l'ajut del pagament fraccionat de les matrícules dels alumnes de primer i segon cicle i de doctorat de les universitats catalanes, durant els curs 2006-2007.

Liceu El Gran Teatre del Liceu de Barcelona és bé cultural d'interès nacional en la categoria de monument històric. Amb aquest, Catalunya compta amb 364 monuments històrics declarats béns d'interès nacional en la categoria individual dintre d'un conjunt de 1.842 béns culturals d'interès nacional (BCIN). Actualment, hi ha 153 titleres expedients en procés de tramitació.


Altres acords

Altres acords destacats han estat l'aprovació de noves mesures destinades a reduir la sinistralitat viària, més de 36M€ en l'adquisició de mobiliari i equipament per a la Ciutat de la Justícia, l'aprovació d'un decret que aposta pel turisme rural com a titleernativa de turisme de qualitat i finalment, la creació del Consorci del Transport Públic de l'àrea de Girona i del Consorci de l'aeròdrom de la Cerdanya.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya