Generalitat de Catalunya

Acords de Govern. VII legislatura
Inici > Acords de Govern
Dimarts, 4 de juliol de 2006

Obra pública S'ha aprovat el Projecte de Llei de l'obra pública amb l'objectiu d'incorporar, dins l'àmbit de les competències de la Generalitat, unes normes que facin possible completar i establir uns majors requisits en relació a les obres públiques, donant compliment al mandat del Parlament de Catalunya arran dels fets ocorreguts al barri del Carmel.

Cultura El Govern ha aprovat l'avantprojecte de Llei del Consell de la Cultura i les Arts de Catalunya com a fruit d'un llarg procés de debat, reflexió i consens amb el sector cultural del país. La proposta dóna llum verda a la creació del Consell, un ens representatiu del gran pacte cultural que dóna pas a un model de gestió cultural més participat per part dels creadors.

CCRTV Segons el contracte programa sobre el finançament de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) fins al 2009, la Generalitat aportarà més de 1.161 milions d'euros. El contracte programa previst vol situar la CCRTV en una posició de sanejament econòmic a curt termini, limitar el creixement de la plantilla i afrontar el repte de la TDT.

Educació La normativa aprovada actualitza l'existent de l'any 1997, que enguany s'ha vist afectada per l'entrada en vigor de la Llei d'Educació. Una de les principals novetats del decret és la incorporació de la mediació escolar com a procés educatiu per resoldre conflictes de convivència en els centres escolars.


Educació El decret aprovat incrementa el nombre d'educadors, la flexibilitat horària dels centres, regula l'existència de les llars d'infants rurals i afavoreix la participació de la comunitat escolar en el control dels fons públics. Les mesures afecten el primer cicle d'educació infantil, que comprèn fins als tres anys d'edat.


Pinya Rosa Aquesta modificació permetrà ampliar els límits actuals del Pla d'Espais d'Interès Natural, més enllà de l'espai de protecció especial, i incloure-hi terrenys municipals dels termes de Blanes i Lloret per tal d'assegurar la conservació dels elements d'interès natural d'aquests espais.Altres acords

Altres acords destacats han estat el tancament amb beneficis de l'exercici 2005, per part de l'Institut Català de Finances; l'aprovació de l'increment de l'espai destinat a habitatge protegit en els solars de les presons de Barcelona; el Projecte de llei dels serveis d'inspecció en matèria de seguretat industrial per garantir la seva prestació; el nou pla de protecció dels cabals fluvials; la creació de la Fundació Privada de l'Hospital Transfronterer de la Cerdanya o la llum verda definitiva al desplegament de la llei que garanteix els aliments de qualitat.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya