Generalitat de Catalunya

Índex d'acords de Govern de l'actual legislatura. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Acords de Govern
Dimarts 6 de juny de 2006

polítiques d'inmigració El Govern ha acordat la distribució del fons interterritorial que l'Estat destina a Catalunya, per aplicar mesures de suport a l'acollida i integració dels immigrants, així com al reforç educatiu per a tot l'alumnat. En total són 40.942.170 euros, dels quals 19.455.150 aniran dirigits a accions d'acollida i 21.487.020 euros, al reforç educatiu. Aquesta quantitat suposa un increment de més del 51% respecte de l'exercici anterior. La dotació pels ajuntaments és de 16.376.868 euros, un 40% del total dels fons interterritorial que l'Estat destinat a Catalunya.

DOGC La versió oficial del DOGC serà accessible únicament per Internet i deixarà de publicar-se en paper. Aquesta és una de les principals novetats incloses en el Projecte de llei del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. Altra novetat és que el DOGC podrà integrar els butlletins oficials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, configurant d'aquesta manera una única publicació oficial a Catalunya.

encariment de preus El Consell Executiu ha aprovat el Pla interdepartamental de mesures contra la inflació a Catalunya, que té com a objectiu reduir l'increment de preus al país. El Pla preveu un conjunt de 39 actuacions orientades a defensa de la competència, eficiència de l'Administració, defensa dels consumidors i usuaris, mercats de productes, formació, sanitat, transport i logística, habitatge i energia entre d'altres. Una de les mesures més destacades és la limitar a un 2% la pujada anual de les taxes públiques autonòmiques.

Fira de Barcelona S'ha autoritzat la signatura del conveni de col·laboració que permetrà enllestir el projecte d'ampliació del recinte firal de Gran Via de la Fira de Barcelona. Paral·lelament, també ha aprovat un Projecte de llei d'autoritzacions financeres per tal de poder aportar la quantitat econòmica que fixa el conveni. Amb aquesta signatura, el Govern català dóna l'impuls definitiu a l'ampliació de la Fira de Barcelona per tal de situar-la en el primer nivell europeu i potenciar-ne el lideratge a Europa.

justícia El Govern de Catalunya ha aprovat els Projectes de llei pels quals s'aproven el Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya, relatiu a la persona i la família, i també el Llibre Quart, referent a les successions. Amb l'aprovació d'aquests dos Projectes de llei, l'Executiu català harmonitza i sistematitza la legislació catalana en aquests àmbits alhora que fa un altre pas endavant en la constitució d'un sistema jurídic català i en el seu procés codificador.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya