Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 4 d'abril de 2006

TDT S'ha aprovat la concessió dels 37 canals de televisió digital local reservats a les entitats municipals. En concret, s'han adjudicat a aquells municipis de Catalunya inclosos en el Pla Tècnic Nacional de la TDT local que han acordat en ple municipal sol·licitar la concessió i gestionar de forma directa i compartida un programa del canal múltiple corresponent a la seva demarcació. Els concessionaris podran iniciar les emissions digitals en el moment que rebin totes les aprovacions tècniques de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions.

Mobilitat El Govern català encarregarà un estudi per conèixer la situació de la mobilitat al Bages i iniciar així el procés per a la constitució d'un Consorci del Transport (CTP) en aquesta zona. Els eixos estratègics són: augmentar l'ús dels serveis de transport públic, incrementar la quota del transport públic en el mercat de la mobilitat i reduir-ne la del vehicle privat. S'inclourà també al CTP el pla de serveis de transport públic de l'àrea de Manresa, la integració tarifària i un sistema integrat d'informació al viatger.

xarxa viària La Comissió de Govern de Política Territorial ha declarat avui la urgent ocupació dels béns i drets afectats per les obres de tres projectes de millora a la xarxa viària, que suposaran una inversió de prop de 70 milions d'euros. Les actuacions són la millora de la C-17 al seu pas per Montcada i Reixac, les obres de la variant d'Esterri i València d'Àneu i la millora de traçat de la carretera C-59 a Castellterçol (Vallès Oriental).

muntanya Un total de 10,6 milions d'euros s'atorgaran en subvencions a les comarques i zones de muntanya. Aquests ajuts s'adrecen a la millora en les comunicacions i el desenvolupament de projectes de dinamització econòmica i territorial. Aquesta línia d'ajuts s'emmarca en la política que desenvolupa el Govern català per potenciar les comarques i zones de muntanya i en la programació dels Plans Comarcals de Muntanya 2006-2010.

agrari Una despesa de 7.500.000 euros, amb abast plurianual, estarà destinada a la convocatòria d'ajuts dins del Pla Pilot del Contracte Global d'Explotació. Aquest programa integra un seguit de mesures d'ajut i de suport a les explotacions. L'aplicació del programa, que l'any 2007 es farà extensiva a tot el territori, es va iniciar l'any 2005 amb un pla pilot a les comarques de l'Alt Urgell, el Pla de l'Estany, la Conca de Barberà i el Berguedà.
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya