Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 28 de febrer de 2006

Recerca El Projecte de llei de foment de la ciència i la innovació empresarial i d'ordenació de la recerca, vol aconseguir la participació dels agents implicats en la recerca, el desenvolupament científic i tecnològic i la innovació empresarial de Catalunya. La nova normativa vol ordenar les bases del sistema català de ciència i tecnologia.


Salut El Govern ha aprovat el Projecte de llei de reforma de l'Institut Català de la Salut (ICS). La nova normativa convertirà l'ICS en una empresa pública per tal de fer-hi una reforma assistencial i organitzativa més eficaç. Se simplifica la seva organització descentralitzant-lo territorialment i augmenta l'autonomia dels centres, més pròxims a la ciutadania, per agilitar a les demandes dels usuaris. La millora de les condicions del personal sanitari de l'ICS és un altre objectiu.

Europa L'objectiu del decret que regula la coordinació de l'acció exterior del Govern és establir el marc institucional en el qual s'han de desenvolupar les relacions internacionals de Catalunya amb altres Estats, entitats i organitzacions. La necessitat d'aquest respón a la creixent internacionalització de l'economia catalana, els fluxos migratoris i la projecció decidida de Catalunya en l'àmbit internacional de la seva llengua i cultura pròpies.

Solidaritat El Pla anual de Cooperació al Desenvolupament 2006 té un pressupost global de 56.922.000€. Els recursos destinats a desenvolupament seran: un 77% a desenvolupament, un 9% a ajut humanitari general i d'emergència i un 14% a educació i capacitats. Entre els trets diferencials d'aquest Pla destaquen els esforços en favor de l'equitat entre dones i homes i l'estrena de l'Administració de la Generalitat com a gestora directa de projectes.

Mercat del Born L'objecte d'aquesta declaració a favor de l'Antic Mercat del Born de Barcelona té com a finalitat protegir un espai on es conserven restes de l'època medieval, amb l'objectiu de preservar aquest conjunt per al coneixement i gaudi de les generacions futures.Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya