Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 20 de desembre de 2005

linia ferroviària La inversió es destinarà a la millora d'estructures com ponts, túnels, talussos o edificis i en la renovació de la via i del material mòbil. Al mateix temps, es milloraran les instal·lacions i sistemes de seguretat de la línia i se suprimiran passos a nivell. La principal actuació que FGC ha impulsat enguany per revitalitzar aquesta línia és la renovació del tram de via entre Balaguer i la Pobla de Segur, de 62 quilòmetres de longitud.

centres sanitaris Els nous centres de salut, que tenen un cost total de 12.253.372,95 €, donaran servei a les poblacions següents: Cardedeu, Ocata-Masnou, Cervelló, L'Hospitalet de Llobregat – Barri de Can Serra i a Salt. Les obres de construcció començarien el mes de març de 2006 i finalitzarien al juliol de 2007, excepte en el cas del CAP d'Ocata-Masnou, que estarà disponible al setembre de 2007.

aeroport L'aeroport ocuparà una superfície de prop de 367 hectàrees als termes municipals d'Alguaire i Torrefarrera, 134 de les quals estaran destinades a l'àrea de moviment d'aeronaus i activitats aeroportuàries. Aquesta infraestructura, que facilitarà l'accés des de les comarques de Ponent a qualsevol aeroport regional europeu i permetrà dinamitzar el seu entorn socioeconòmic, entrarà en funcionament el 2008.

planta Es destina una subvenció de 42.009.732,00 d'euros al Consorci per a la Gestió de Residus Municipals del Baix Camp per a la construcció d'una planta de tractament de residus al municipi de Botarell, on actualment hi ha el Centre Comarcal de Gestió de Residus. Està previst que aquesta planta, actualment en fase de licitació d'obres, funcioni plenament a finals del 2007 i tingui una capacitat nominal per tractar la fracció resta de 84.079 tones a l'any.

telecomunicacions L'ens gestor d'infraestructures, ITCat (infraestructures de telecomunicacions a Catalunya), neix amb l'objectiu de gestionar de forma integrada les infraestructures de telecomunicacions, posar en valor aquestes infraestructures públiques actualment existents, constituint una finestreta única de cara als operadors de serveis, i posar a disposició dels operadors de telecomunicacions una xarxa d'alta capacitat en condicions d'infraestructura oberta.

Escoles La Comissió de Govern de política social ha aprovat el decret de creació de tres noves Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) a les localitats de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), Berga (Berguedà) i Amposta (Montsià). Cal destacar que aquestes tres Escoles, juntament amb altres quatre, a les localitats de Banyoles, Tremp, Ripoll i Valls, es van posar en marxa al principi del present curs per donar un servei ple a l'alumnat. Ara, amb aquest decret aprovat, els tres nous centres tenen tota la cobertura legal.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya