Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 29 de novembre de 2005

atenció sanitaria La Comissió de Govern de Polítiques Socials ha aprovat el Decret que regula la creació dels governs territorials de salut. D'aquesta forma es concreta la participació del món local en el govern del sistema sanitari. Entre d'altres tasques, elaboraran el Pla de salut del seu territori, així com el mapa sanitari, sociosanitari i de salut pública incloent-hi, com a mínim, atenció primària, hospitalària i sociosanitària.

Vall d'Hebron El Govern català destina 5.736.037,37 euros a la construcció i millora de diferents infraestructures de centres sanitaris. Entre elles, destaca l'actuació de la contractació de les obres del nou centre pel tractament del càncer de mama que s'ubicarà a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, que rebrà 3.120.977,60 euros. La resta s'invertiran en millores reformes i construcció de centres sanitari d'arreu de Catalunya.

Gent gran La inversió és de 24.823.500 euros per a la construcció i millora de diferents centres per a la gent gran. D'entre totes les actuacions, destaquen la remodelació de la Residència de Gent Gran Creu de Palau, de Girona i la remodelació de la Residència de Gent Gran Ramon Berenguer, de Santa Coloma de Gramenet. La Generalitat també edificarà dos casals per a la gent gran a Torelló (Osona) i a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès occidental).

Educació El Consell Executiu ha autoritzat la constitució dels drets de superfície de catorze nous centres educatius a favor d'ICF Equipaments, SAU, per tal d'accelerar al màxim el seu procés de construcció, un cop els ajuntaments de les localitats on s'ubicaran cedeixin els terrenys per construir-les. Està previst que aquestes escoles comencin a funcionar a l'inici del curs 2006-2007.

Mossos d'Esquadra El Govern ha acordat destinar 181.064.880 d'euros fins l'any 2032 per a la constitució de drets de superfície per construir, mantenir i explotar 13 noves comissaries dels Mossos d'Esquadra ubicades al Vallès Occidental, Baix Llobregat i Baix Camp.Paisatge S'ha acordat la signatura d'un contracte-programa entre diferents departaments del Govern i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) per al període 2005-2008. Aquest contracte-programa tindrà una dotació de 5.649.457 euros. L'objectiu d'aquest acord és augmentar la capacitat científica i tecnològica del centre enfront de problemes de tipus ecològics com ara els incendis forestals o la gestió forestal sostenible, entre d'altres.

ONU La Comissió de Govern de Política Institucional ha autoritzat la concessió d'una subvenció de 600.000 euros al programa Fons de Població de les Nacions Unides de Moçambic, que des de 2001 està implementant en aquest país un programa sobre salut sexual, reproductiva i de prevenció de la SIDA, destinat a reduir la mortalitat maternal, així com millorar la salut sexual i reproductiva de les persones adolescents.

xarxa viària La Comissió de Govern de Política Territorial ha acordat l'ocupació urgent dels béns afectats d'expropiació per les obres corresponents a quatre actuacions de millora a la xarxa viària catalana. Entre aquestes, cal destacar l'eixamplament i millora de traçat de la carretera GI-533 entre Girona i Santa Coloma de Farners, que suposaran una inversió de 10,3 MEUR. A més, la Generalitat també ha impulsat les obres que permetran reordenar els accessos de les zones residencials i industrials a la C-13, entre Lleida i Alcoletge i millorar la C-17 al seu pas per la Garriga i la GI-660 entre la Bisbal d'Empordà i Calonge.

Llibres La Comissió de Govern de Polítiques Socials concedeix una subvenció de 4.560.047,40 d'euros a l'Ajuntament de Barcelona, durant el període 2006-2015, per finançar les inversions de creació i millora de biblioteques públiques i, d'aquesta manera, poder dotar la ciutat d'una xarxa d'equipaments bibliotecaris. La Generalitat, d'acord amb el Pla de Biblioteques de Barcelona 1998-2010, col·labora en l'establiment anual d'un programa d'ajuts per renovar els centres existents i construir-ne de nous.

Línia 9 La Comissió de Govern d´'Economia ha acordat autoritzar Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat) una operació de finançament per valor de 650 milions d'euros. Aquest import es destinarà a la construcció de la Línia 9 del metro.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya