Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 22 de novembre de 2005

serveis socials La nova llei, que es preveu que el Govern presenti al Parlament abans de final d'any, estableix nou compromisos: com que privarà la renda personal i només es tindrà en compte la renda desprès per fixar el preu, però atendrà totes les que presentin necessitat social segons la llei. Hi haurà una xarxa única de serveis socials de responsabilitat/d'atenció pública. Es regularà la participació de les entitats i institucions en la planificació i l'avaluació dels serveis socials i el Parlament aprovarà anualment la Cartera de Serveis conjuntament amb la Llei de pressupostos, entre d'altres novetats. La nova llei dóna un salt del model assistencialista cap a un nou model garantista i universal.

nens El Pla integral del poble gitano 2005-2008, una eina per combatre les mancances educatives, laborals i econòmiques de la comunitat gitana, que viu a Catalunya des de fa segles. Un dels objectius del Pla són marcar les polítiques d'actuació transversals i integrals a favor del col·lectiu a Catalunya. Per desenvolupar les diferents polítiques previstes en el Pla, la Generalitat hi destinarà l'any 2005 la quantitat de 2.475.137,28 euros, dels quals Benestar i Família n'aporta 1.852.608,94.

educacio El Govern ha ratificat l'Acord de la Mesa sectorial del personal docent no universitari, signat pel Departament d'Educació, que destina 560 milions d'euros fins el curs 2008-2009 en diverses actuacions per millorar les condicions laborals del professorat dels centres públics. A més de la inversió monetària, l'Acord inclou compromisos per incrementar la qualitat del sistema educatiu públic català.

L'aprovació del Contracte-Programa entre l'Administració General de l'Estat i l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) per al 2005-2006, suposa una inversió global al transport públic de l'àrea de Barcelona de 975 milions. Els objectius prioritaris del contracte-programa són potenciar el transport públic per tal d'atendre les necessitats de mobilitat en aquesta àrea i reduir la congestió del trànsit, definir un marc estable de finançament i planificar de forma integrada les diferents xarxes de transport.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya