Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 8 de novembre de 2005

educacio S'han acceptat la cessió gratuïta de diversos terrenys oferts pels ajuntaments de Sant Boi de Lluçanès (Osona) i Campins (Vallès Oriental) per a construir dos nous col.legis i un institut a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). La inversió en aquestes obres són de més de set milions d'euros.


televisió El Govern català ha aprovat, amb l'informe preceptiu i vinculant del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), les bases que regiran el procés de concessió de freqüències digitals locals destinades als operadors privats. El nombre de canals als quals poden optar els licitadors és de 59, del total de 96 que es podran veure a Catalunya. El Govern de la Generalitat adjudicarà aquests canals, previsiblement, en un termini de quatre mesos.

mossos La construcció es troba dins la programació d'actuacions per al desplegament dels Mossos d'Esquadra durant 2006. Per aquest any, durant el qual el cos de policia de Catalunya es desplegarà al Vallès Occidental i a una part del Baix Llobregat, està prevista la construcció de 15 noves comissaries en diverses ciutats catalanes.


xarxa viària El Govern ha acordat declarar l'ocupació urgent dels béns i drets afectats per les obres de nou projectes de millora de la xarxa viària arreu de Catalunya, que suposaran una inversió de 14,7 milions. Entre aquestes actuacions, destaca la millora de la travessera de la C-31 per Segur de Calafell (terme de Calafell), amb un pressupost de 5,85 milions.


reg S'executen les obres de construcció del sector B del canal de regadiu Algerri-Balaguer. El projecte comprèn una superfície de 3.263 hectàrees dels municipis de Castelló de Farfanya, Menàrguens i Torrelameu, a la Noguera, i compta amb una inversió de 23.849.000 euros. Aquestes obres portaran l'aigua a les finques de la zona d'influència del projecte, actuació imprescindible per a la seva transformació en regadiu. Es preveu que els treballs d'aquest tram es completin a la primavera de 2007.

medi ambient El nou text aprovat del projecte de llei de mesures en matèria de medi ambient, contempla la protecció dels animals i dels espais naturals, l'accés motoritzat al medi natural i l'establiment de mesures d'avaluació de l'impacte ambiental de nous projectes. Aquest text legal modifica tres lleis anteriors i estableix disposicions en el procediment d'avaluació de l'impacte ambiental de projectes.

mossos El Govern ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de 1.316 places de la categoria de mosso per al Cos de Mossos d'Esquadra de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006. A més, també s'ha aprovat l'oferta de 237 places de la mateixa categoria per a membres de cossos i forces de seguretat de l'Estat per a l'any 2006. Això suposa un total de 1.553 noves places per la plantilla de la policia catalana.

mossos El Consell Executiu ha aprovat el contracte programa entre la Generalitat de Catalunya i l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), per al període 2005-2008 per un total de fins a 26,7 milions d'euros. El contracte programa estableix les línies estratègiques, els objectius generals, els mecanismes de seguiment necessaris per garantir els objectius assignats a l'IEC així com per estabilitzar el finançament de l'entitat a mig termini.

Eix llobregat L'acord tanca la tramitació de la modificació del traçat previst entre Puig¬reig nord i Gironella, que l'adequa al corredor de pas de la carretera actual. El mateix projecte contempla també la construcció d'un nou accés a Casserres des de la C-16 a Gironella. Aquesta modificació comporta un increment en la inversió del 45% fins arribar a un pressupost de 233 MEUR. Les obres es preveu que concloguin l'octubre de 2007.

ACNUR L'Agència Catalana de Cooperació atorgarà una subvenció de 375.000 euros a l'ACNUR. Aquest acord permetrà la realització de 550 projectes d'apoderament comunitari (PECs) a Libèria. Tant la Generalitat de Catalunya com l'ACNUR volen donar resposta a les necessitats de la població liberiana refugiada en els països veïns arran de la darrera guerra que va patir Libèria, del 2000 al 2003.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya