Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 25 d'octubre de 2005

Exili El Govern ha autoritzat la subscripció d'un conveni de cooperació entre la Generalitat de Catalunya, la regió de Midi-Pyrénées i la Diputació General d'Aragó per a l'execució d'un projecte de recuperació de la memòria històrica anomenat "Exili, Història i Memòria/Exil, Histoire et Mémoire". El seu objectiu és retre homenatge al mig milió de refugiats espanyols que es van exiliar a França fugint del feixisme i difondre la seva història i el seu compromís amb la lluita per la llibertat i la democràcia.

Educació El terreny ha estat cedit per l'Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental), per tal de construir-hi una Escola Oficial d'Idiomes. El sòl té una superfície de 2.236,25 m2. La construcció del nou edifici compta amb un pressupost de més de sis milions d'euros i s'iniciarà la primavera de 2006. ‘altra banda el Govern català també ha acceptat la cessió gratuïta d'un terreny de les Masies de Voltregà (Osona) per a construir-hi l'Institut d'Educació Secundaria (IES) “Voltreganès”.

Carreteres El Govern destinarà 31,8 milions d'euros a l'execució de sis projectes de millora a la xarxa viària catalana, entre els que destaquen el condicionament de la C-14 entre Ciutadilla i Tàrrega i la construcció d'un nou accés a la C-55 a Sant Vicenç de Castellet i d'una nova via que connectarà la N-II i Teià.


Centre penitenciari La inversió total aprovada és de 10 M€ destinats a la realització d'obres de reparació, adequació i millora de centres de Justícia Juvenil i de Centres penitenciaris. D'aquest deu, cinc milions es destinanran a la reforma de l'edifici de l'antic Institut Municipal de Psiquiatria (IMPU). El nou centre tindrà una capacitat de 60 places que satisfarà les necessitats d'internament per a joves sotmesos a mesures judicials a l'àrea de Barcelona.

Justicia El Govern català ha aprovat la despesa de 4.425.717,47 d'euros, per als anys 2006 i 2007, destinats a l'atorgament de subvencions a entitats sense ànim de lucre col·laboradores del Departament de Justícia en programes de suport a la reinserció social d'interns i menors. A banda del recolzament a la tasca d'aquestes entitats, les subvencions tenen la finalitat d'ncrementar el nombre d'usuaris dels programes, incorparar-ne de nous, millorar la qualitat de la intervenció o incrementar les places d'acollida.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya