Generalitat de Catalunya

Acords de Govern
Dimarts, 27 de setembre de 2005

Embassament El Decret planteja, com a línies bàsiques, l'aplicació de restriccions progressives a l'abastament urbà i regulacions més estrictes pel que fa a la utilització d'aigua per al reg agrícola i de jardins públics i privats i els usos recreatius. Les reduccions de l'aigua aplicada a les activitats industrials estarien supeditades a la possibilitat de fer compatibles aquestes activitats amb la garantia d'abastament.

cinema L'Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC) i l'Institut Català de Finances (ICF) signaran un conveni per finançar inversions en l'àmbit de la producció audiovisual. Es posa a disposició del sector audiovisual 50 milions d'euros anuals en línies de crèdit per finançar llargmetratges, sèries, TV movies, documentals, animació, curtmetratges i qualsevol altre tipus de producció audiovisual.


Mossos L'Ajuntament de Terrassa ha fet la cessió gratuïta d'un terreny de 3.000 m2 per a la construcció de la Comissaria de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra. El solar està situat al barri de Can Tusell. La nova comissaria entrarà en funcionament al novembre de 2006 i tindrà una dotació d'aproximadament 250 efectius, que se sumaran als prop de mil mossos que operaran al Vallès Occidental.

salut Es fa una oferta d'ocupació pública parcial de 333 places vacants de personal sanitari de l'Institut Català de la Salut. S'oferten 107 places en ginecologia i obstetrícia, 25 en atenció primària d'anàlisi clínica, 52 en atenció primària de diagnòstic i 8 en atenció primària de rehabilitació, 92 places d'atenció primària de radiodiagnòstic i 49 places d'atenció primària d'anàlisi clínica.


bombers CEl Govern ha aprovat l'oferta d'ocupació pública de 125 places de la categoria de bomber de l'escala bàsica del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2005, així com la convocatòria de 10 noves places de sotsinspector de l'escala executiva i 6 noves places d'inspector de l'escala superior del cos de Bombers.


penitenciaris S'ha ampliat en 190 places les 300 aprovades en l'acord de Govern del passat 17 de maig, elevant així, fins a un total de 490, el nombre de places per al cos tècnic d'especialistes de la Generalitat previstes per a l'any 2005 i d' altra banda ha aprovat l'oferta de 153 places per al cos auxiliar tècnic, ambdós del grup de serveis penitenciaris.


inserció laboralS'ha autoritzat al Servei d'Ocupació de Catalunya la despesa, amb caràcter plurianual, d'1.163.748,48€ per al desenvolupament del projecte Sinèrgia 2005. El programa Sinèrgia és un pla d'inserció laboral amb caràcter social i mediambiental que es desenvolupa en els medis forestal i urbà, l'objectiu fonamental del qual és facilitar l'accés dels beneficiaris al món laboral i contribuir a la seva rehabilitació amb les eines i la formació professional necessària

Linia 9 Les principals modificacions previstes de la L9 contemplen construir una nova estació al carrer Motors, habilitar una connexió directa amb el futur perllongament de la L2 a La Fira i construir en túnel únic en el tram entre les estacions Onze de Setembre i Sagrera Meridiana. Així mateix, està en estudi la modificació de traçat al seu pas pel Prat de Llobregat i l'arribada a l'aeroport. La inversió total en la Línia 9 queda fixada en 3.467 MEUR.

Cinema El Govern ha aprovat avui el Decret de creació de la Comissió de Qualificació d'Obres Audiovisuals, que dependrà de l'ICIC.
CinemaEl Govern ha aprovat avui la constitució del consorci Catalan Films & TV per a la promoció estatal i internacional de les produccions audiovisuals catalanes.agricultura El Govern ha aprovat el Decret de creació del Registre de plantacions de fruita dolça per tal de disposar d'una eina que permeti conèixer la realitat de la fruita dolça a Catalunya i ordenar un subsector agrari que tendeix a la diversificació varietal. El registre servirà per trobar l'equilibri entre l'oferta i la demanda en algunes espècies varietals i per garantir l'eficàcia de les mesures de gestió fitosanitària.

Cultura El Consell Executiu ha acordat avui atorgar 1.025.000 d'euros a l'Ajuntament de Figueres per al finançament del projecte arquitectònic de restauració, reforma i adequació de l'edifici del Casino Menestral Figuerenc. El pressupost total de les obres és d'uns 3,5 milions d'euros.

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya